Σούβλα κοτόπουλο(2 σούβλες 36εκ)
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 πιπέρια πράσινη
- 1 πιπέρια κόκκινη
- ½ κρεμμύδι
- 2 κ.σ κουρκουμά
- 1 κ.σ ρίγανη
- 1 κ.σ εστραγκόν
- 1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
- 1 λεμόνι και χυμό και ξύσμα
- 3 κ.σ ξύδι λευκό
- 2 κ.σ νερό
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1κ.γ τζίντζερ σκόνη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το στήθος σε λωρίδες και μετά σε κομμάτια μήκους 4-5 εκατοστών. Παίρνουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα κόβουμε τετράγωνα. Βάζουμε τα υλικά σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε. Ύστερα βάζουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε πάλι καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε και περνάμε στη σούβλα κοτόπουλο πιπέρια κόκκινη- κοτόπουλο- πιπέρια πράσινη αφήνοντας κενό στην αρχή της σούβλας και όχι στο τέλος.Ψήνουμε 15-20 λεπτά γυρνώντας κάθε 3-4 λεπτά .
Σαλάτα καστανού ρυζιού
- 250 γρ. καστανό ρύζι
- 50 γρ. άισμπεργκ
- 2 ντομάτες σε κυβάκια
- 1 αγγούρι σε κυβάκια
- 4-5 κλωνάρια σχοινόπρασο
- 1 καρότο κυβάκια
- 50 γρ μαϊντανό
- 20-25 κομμάτια κάπαρη (αφού πρώτα ξεπλυθεί)
- 2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
- 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 σύκα ώριμα
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι 20-25 λεπτά ανάλογα την ποιότητά του. Σ’ ένα μπολ ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και έπειτα ρίχνουμε το ρύζι ,το λάδι ,το ξύδι ,αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Σως μέλι- μουστάρδα
- 2 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 1,5 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1κ.γλ. μαγιονέζα
- 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με φουέ και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο για να δέσει.Αν βιαζόμαστε το βάζουμε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά.