10.4 C
Θέρμον
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021, 1:01
Cook Like A Chef

Πεντανόστιμη μηλόπιτα στο τηγάνι

Πεντανόστιμη μηλόπιτα στο τηγάνι

Υλικά:

•2 μήλα κομμένα παράλληλες φέτες

•30 γρ βούτυρο

•20 γρ ζάχαρη

•1 ½ κ.σ κανέλα

•20ml χυμό λεμόνι

•20 ml νερό

Για τη ζύμη:

•1 αυγό

•40 γρ ζάχαρη

•50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

•210 γρ κρεμά γάλακτος 30-36% λιπαρά

•130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•20 ml γάλα

•1 κ.σ baking powder

(εάν θέλετε παχιά ζύμη μπορείτε να βάλετε επί 2 όλα τα υλικά)

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μήλα σε παράλληλες φέτες .Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τις φέτες μήλου, από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη , την κανέλα ,το λεμόνι, το νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το καπάκι τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά και ενδιάμεσα ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα φουε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία  δωματίου και ανακατεύουμε καλά.Μετά βάζουμε την κρεμά και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα. Βάζοντας μια σήτα πάνω από το μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι κάνοντάς το ένα σφιχτό μείγμα .Τότε ρίχνουμε το γάλα και ξαναγίνεται υγρό.

Όλο το μείγμα το αδειάζουμε στο τηγάνι φτιάχνοντας έναν ωραίο πάτο για τη μηλόπιτά μας.Το αφήνουμε για 8-10 λεπτά , μετά το αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη μεριά για αλλά 8-10 λεπτά.

Αφού  κρυώσει σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό και κανέλα.

Καλή Απόλαυση!

Σχετικές αναρτήσεις

Μπισκοτένια “πίτσα” με Nutella 

admin

Σούπα με μαύρο κοτόπουλο και κους κους

admin

Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies