Τυλιχτός σολομός με προσούτο και αλμυρό muffin τυριού
Υλικά
- 1 κομμάτι φρέσκο σολομό με πέτσα 300-350 γρ χωρισμένο στη μέση
- 1 λεμονί
- 8 φέτες prosciutto
- 8 κλωνάρια θυμάρι
- 50 γρ βούτυρο
- 10 πιπεριές(καυτερές ή άπλες μικρές)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ φρέσκο κρεμμύδι
- 10 ντοματίνια
- Αλάτι πιπέρι
- ½ κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 1 κούπα τυρί κρέμα
- 1 σκελίδα μικρή σκόρδο
- 1 χυμό λεμονί
- Αλάτι πιπέρι
- 2 κ.σ λαδί
- 2-4 κλωνάρια άνηθο
- 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση:
Βγάζουμε την πέτσα από το σολομό ,του ρίχνουμε λεμονί αλάτι πιπέρι και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι . Τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα και από τις 2 πλευρές. Στρώνουμε 4 φέτες προσούτο ,το θυμάρι , το σολομό , ένα κομμάτι βούτυρο και τυλίγουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ λαδί ,τις πιπεριές ,το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν ελάχιστα οι πιπεριές(να μαλακώσουν). Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τους δυο τυλιγμένους σολομούς, ρίχνουμε ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο(σε 500 ml χλιαρού νερού διαλύουμε ½ κύβο ζωμού κοτόπουλο) και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα ,το σκόρδο ,το λεμόνι, τον άνηθο και ανακατεύουμε.Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας , αλείφουμε όλο το μείγμα και το κάνουμε ρολό.
Κόβουμε σε κομμάτια 3 δάκτυλων και πιέζουμε λίγο προς τα κάτω για να μικρύνουν.Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί, αλείφουμε με λίγο λαδί και βάζουμε τα ρολά .Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 17 λεπτά για να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Καλή Απόλαυση!