Σπαγγέτι λαχανικών με πέστο από αβοκάντο
Υλικά για 6 μερίδες
- 8 μέτρια κολοκύθια
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 60 γρ κουκουνάρι
- 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 50 γρ γάλα 1,5% λιπαρά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ χυμό από lime η λεμονί
- ½ κούπα μαϊντανό η κύλινδρο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα περνάμε από το κοφτή λαχανικών ώστε να μοιάζουν με μακαρόνια.
Βράζουμε νερό και μόλις αχνίσει τα βουτάμε για 1 -1,30 λεπτά.Τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για ν’ απορροφηθούν όλα τα υγρά.Σε πολυκοπτικό μηχάνημα, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.Ανακατεύουμε απαλά τα σπαγγέτι λαχανικών με τη σάλτσα και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι.
Καλή Απόλαυση!