0.6 C
Θέρμον
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 6:23
Cook Like A Chef

Flat iron Steak με σάλτσα chimicchuri και σπαστές πατάτες

 

Flat iron Steak με σάλτσα chimicchuri και σπαστές πατάτες

Υλικά

  • 350 γρ Flat iron Steak (εσωτερικό κομμάτι από το χτένι)

Σάλτσα chimicchuri

  • 1 κούπα μαϊντανό
  • ½ κούπα λαδί
  • 70 γρ ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • ½κ.γ ρίγανη
  • ½ κ.γ αλάτι

Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυκοπτικό μηχάνημα και τα αλέθουμε να γίνουν ένα μείγμα.

Σπαστές πατάτες

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και αφού τις στραγγίσουμε τις πιέζουμε με το χέρι η με το εργαλείο που κάνουμε το πουρέ για να σπάσουν αλλά όχι τελείως.

Αλείφουμε με λαδί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Ψήνουμε στους 190 για 40 λεπτά.

Flat Iron Steak

Ψήνουμε σε ζεστό τηγάνι 7-8 λεπτά την κάθε μεριά, εάν θέλουμε medium rare, λιώνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω θυμάρι.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί 2-3 λεπτά και μετά κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Καλή Απόλαυση!

Σχετικές αναρτήσεις

Τέλεια κοκκινιστή κρεατόσουπα

admin

Τάρτα με γλυκιά κολοκύθα καραμελώμενα κρεμμύδια και blue cheese

admin

Τηγανητό παγωτό

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies