0.6 C
Θέρμον
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 6:02
Cook Like A Chef

Λαβράκι “Alla Portfolio”

Λαβράκι “Alla Portfolio”

Υλικά:

  • 2 ψάρια
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • Σέλερι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • Χυμό από μισο λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι νερό
  • Αλάτι , Πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση:

Χαράζουμε το ψάρι από την ράχη προς τα μέσα και κατεβαίνουμε μέχρι την κοιλιά. Αφού σκίσουμε την μια πλευρά με τον ίδιο τρόπο σκίζουμε και την άλλη. Έτσι ώστε να χωρίσουμε και από τις δυο πλευρές το κόκκαλο από το κρέας.

 

Με την βοήθεια ενός ψαλιδιού σπάμε το κόκκαλο και το αφαιρούμε, αφαιρούμε επίσης και τα εντόσθια. Με μια τσιμπίδα βγάζουμε τα κόκκαλα ένα-ένα. Βάζουμε ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι μας και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το καρότο, την πιπεριά, το σέλερι και την ντομάτα κομμένα σε μικρά κυβάκια, τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος για να μας δώσουν ωραία γεύση ρίχνουμε και τα κόκκαλα που αφαιρέσαμε από τα ψάρια.

Γεμίζουμε τα ψάρια μας με την γέμιση που φτιάξαμε.  Αν θέλουμε στολίζουμε με φέτες λεμονιού και ρίχνουμε λίγο λεμόνι από πάνω. Ψήνουμε στους 190 °C για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

 

 

Καλή απόλαυση!!!

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τέλεια κοκκινιστή κρεατόσουπα

admin

Τάρτα με γλυκιά κολοκύθα καραμελώμενα κρεμμύδια και blue cheese

admin

Τηγανητό παγωτό

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies