14.2 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:21
Απόψεις

14η Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας.

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες ατυχημάτων φιλικών προσώπων για τα οποία  χρειάστηκε νοσηλεία, μάρτυρες του μακροχρόνιου αγώνα των καρκινοπαθών που χρειάζονται  θεραπεία, συγγενών που χρειάστηκε να κάνουν κάποια χειρουργική επέμβαση, αγνώστων συνανθρώπων που λόγω διαταραχών αυτοάνοσων προβλημάτων και υπολειτουργίας -ανεπάρκειας οργάνων χρειάστηκαν και χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος. Δυστυχώς όμως όσο και αν προσωρινά κάποιες φορές μας συγκλονίζει ένα συνταρακτικό γεγονός που έρχεται στην αντίληψή μας και αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της δωρεάς αίματος,  όταν τελικά τελειώνει η καταιγίδα επαναπαυόμαστε και εφησυχάζουμε καταβυθιζόμενοι στην αδράνεια και στον ατομισμό μας.

Μια πράξη που είναι τόσο απλή και διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας, μια διαδικασία με την οποία δίνουμε μόλις περίπου μισό λίτρο του αίματός μας, είναι παράλληλα ένα ανεκτίμητο δώρο στη ζωή που δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα κάτι να το αντικαθιστά. Έτσι λοιπόν μισό  λίτρο αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ζωές και λίγα λεπτά από τη ζωή μας να υπάρξουν το εισιτήριο διαφυγής από τον θανάσιμο κίνδυνο για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αγωνιούν.

Μέσα λοιπόν από αυτή την προσφορά, εμείς οι ίδιοι υπερνικούμε τον εγωπαθή εαυτό μας, υπερβαίνουμε την τοξικότητα του ατομισμού μας και επι – κοινωνούμε αγάπη με τους συνανθρώπους μας. Είναι λοιπόν η αιμοδοσία ένα ανυπολόγιστης αξίας δώρο ζωής για τους άλλους που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά παράλληλα είναι «μια ευκαιρία μετάγγισης πνευματικού ήθους στην κοινωνία μας»  όπου μεταξύ των άλλων σήμερα κινδυνεύουμε από το ατομοκεντρισμό μας και την αποξένωση από τους συνανθρώπους μας, αποτελέσματα τα παραπάνω, της πνευματικής μας ένδειας. 

Όσοι μπορούμε και πληρούμε τις προϋποθέσεις υγείας, ας το κάνουμε… ας σώσουμε ζωές, ας γίνουμε πιο αλληλέγγυοι και ας δούμε στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας που έχει σήμερα ανάγκη τον δικό μας αδελφό, τον ίδιο μας τον εαυτό. 

Χάρης Καραπάνος 

Φωτό: L.Hunt

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Οι αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στη ζωή των μαθητών, η ευθύνη και το χρέος των γονέων

Newsroom

Όχι άλλες Ανθρωποθυσίες στο «ΜΟΛΟΧ» της ασφάλτου – Όχι άλλοι νέοι στο θάνατο

Newsroom

Μνήμες: Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για έναν μεγάλο πατριώτη και συντοπίτη μας, τον Λάμπρο (Ντικ) Δ. Αντωνίου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com