17.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:19
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας παρουσιάζει την πρόταση για την οικονομία

Το πρώτο βήμα για τον συνολικό σχεδιασμό της ανάκαμψης της οικονομίας θα παρουσίασει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει παρουσία ανθρώπων της αγοράς.

Η πρόταση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται άμεσα με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και γενικότερα των ευρωπαϊκών πόρων.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων (Κων.Μίχαλος, Γ.Χατζηθεοδοσίου και Γ.Καββαθάς) και η Λούκα Κατσέλη που είχε φτιάξει το αρχικό νομοθετικό πλαίσιο  την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Ακόμα θα πάρουν μέρος  ο καθηγητής, κάτοχος της έδρας Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Αιμίλιος Αυγουλέας και ο καθηγητής Εμπορικού Δικαίου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Αυγιτίδης.

Οι τρεις άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τρείς άξονες :

– Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας τόσο προς το δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται η διαγραφή μέρους βασικής οφειλής 40% – 60% ανάλογα με την περίπτωση, για συγκεκριμένες κατηγορίες χρεών και αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής σε έως 120 δόσεις, με χαμηλό ή μηδενικό επιτόκιο. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να γίνουν διαχειρίσιμα τα ληξιπρόθεσμα (επτά δισεκατομμύρια ) χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία δημιουργήθηκαν από την αρχή της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2020.

 – Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι προτάσεις που έχει επεξεργαστεί τα οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούν την μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για ένα χρονικό διάστημα κ.α. Ακόμα  θα παρουσιαστεί και μια πρόταση κρατικής παρέμβασης για την επίλυση του ζητήματος των επιταγών που αποτελεί βραχνά για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

– Μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους

Κατάργηση του νέου Πτωχευτικού Νόμου και νέο πλαίσιο με επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας.

Στην εκδήλωση αναμένεται να απαντηθούν δεκάδες ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ  ενώ θα γίνει και παρουσίαση στοιχείων  που θα  αποτυπώνουν τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2020 οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα υπέστησαν την τρίτη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος στην Ευρώπη  ενώ το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας σημείωσαν την ίδια χρονιά απώλεια 41,6 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση Μίλτου Ζαμπάρα με τον Πρόεδρο της Β’ ΕΛΜΕ για τα προβλήματα σχολικής στέγης

Newsroom

Συνάντηση αντιπροσωπίας Νέας Αριστεράς με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ)

Newsroom

Στέφανος Κασσελάκης: Πρώτη έξοδος από το στρατόπεδο της Θήβας – «Αύριο θα παρελάσω στη Θήβα»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com