17.4 C
Θέρμον
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, 18:28
Πολιτική

«Μύλος» με την ψήφο των απόδημων Ελλήνων μετά την «ντρίμπλα» Βορίδη: Αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ανέκυψε, αυτό της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.

Το θέμα προέκυψε όταν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, προανήγγειλε πως αποδέχεται την πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, που μέσω συνέντευξής της σε ομογενειακή εφημερίδα τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των όποιων περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων.

Ο κ. Βορίδης προανήγγειλε μάλιστα την άμεση κατάθεση στη Βουλή σχετικής τροπολογίας, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να «παίρνει την πάσα» και να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να την υπερψηφίσει.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του που συνυπογράφει και η κυρία Τζάκρη, κάνει λόγο για «πυροτέχνημα» του υπουργού Εσωτερικών.

Στην κοινή δήλωση Γιώργου Κατρούγκαλου, Θεοδώρας Τζάκρη και Κώστα Ζαχαριάδη επισημαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει δική του τροπολογία που – μεταξύ άλλων – θα αναφέρει: 

«1. Τέσσερις έδρες βουλευτών Επικρατείας κατανέμονται για την εκπροσώπηση των Ελλήνων που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στο εξωτερικό, ανά μία στις εξής γεωγραφικές ενότητες:

α) Ευρώπης

β) Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής

γ) Χωρών Ωκεανίας – Άπω Ανατολής και

δ) Υπολοίπων χωρών

Η ψηφοφορία γίνεται αυτοτελώς με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε καθεμία από τις γεωγραφικές αυτές ενότητες, χωρίς άλλους περιορισμούς από την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και τη μόνιμη εγκατάσταση στη συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα, η οποία βεβαιώνεται από την οικεία προξενική αρχή».

ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Η κοινή δήλωση των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε αναπάντητη από το υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είναι εντυπωσιακό πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει κάθε μέρα την άποψή του στο σοβαρό ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού παίζοντας μαζί τους παιχνίδια εντυπώσεων… Σήμερα προτείνει 4 έδρες γεωγραφικά κατανεμημένες και μάλιστα σε ενιαία λίστα. Η ψήφος τους δηλαδή να μην έχει το ίδιο βάρος με αυτή των υπολοίπων και να μην μετράει στο πανελλαδικό ποσοστό. Προφανώς, θεωρεί τους απόδημους Έλληνες πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ανάξιους να μπορούν να επιλέξουν το κόμμα της προτίμησής τους. Ενδεχομένως αύριο να προτείνει κάτι άλλο, κάτι άλλο ακόμη πιο αντισυνταγματικό…Είναι πλέον προφανές ότι ένα είναι το κόμμα που φοβάται την ψήφο των εκτός Ελλάδος εκλογέων: ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη Κώστα Καραγκούνη στην ΠΕΜΕΤΕ”Πανελλήνια Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών”

Newsroom

ΛΑ.Ο.Σ: Με Βέφα Αλεξιάδου, Εύη Βατίδου και Αγγελική Ηλιάδη το Ευρωψηφοδέλτιο!

Newsroom

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: ”2 γυναίκες κατά μέσο όρο το μήνα νεκρές, επειδή είναι γυναίκες”

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com