19.6 C
Θέρμον
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:34
Τεχνολογία

Τα top 5 smartphones για επαγγελματικά καλοκαιρινά shots!

Εντυπωσιακές βουτιές, υπέροχα τοπία, γαλάζια νερά, ηλιόλουστες παραλίες, αυγουστιάτικες φεγγαράδες: το καλοκαίρι είναι γεμάτο από υπέροχες εικόνες και τι καλύτερο από ένα smartphone ικανό να απαθανατίσει όλες αυτές τις στιγμές με τέλεια ποιότητα και εκπληκτικές λεπτομέρειες για να ‘χεις να τις θυμάσαι;

Πριν ξεκινήσεις λοιπόν τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις, φρόντισε να εφοδιαστείς με το κατάλληλο «εργαλείο». Ποιο είναι αυτό; Έλα να δούμε παρέα τα smartphones που θα σου χαρίσουν τις εντυπωσιακότερες λήψεις!

Samsung Galaxy A72 (64+12+8+5 MP)

Το Galaxy A72 είναι μία συσκευή που μπορεί μεν να ανήκει στη mid-range κατηγορία, ωστόσο οι επιδόσεις του στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο κοντράρουν επάξια εκείνες high-end μοντέλων. Η Samsung το έχει εξοπλίσει με σύστημα τεσσάρων φακών. Η κύρια κάμερα των 64 MP με οπτική σταθεροποίηση εικόνας πλαισιώνεται από έναν υπερευρυγώνιο φακό 12 MP που προσφέρει γωνία θέασης 123ο, έναν τηλεφακό 8 MPμε 3x οπτικό zoom (και 30x Space Zoom) καθώς επίσης και φακό macro ανάλυσης 5 MP. Έτσι θα είσαι σε θέση να αιχμαλωτίζεις κάθε στιγμή με απόλυτη λεπτομέρεια, καθώς το smartphone σου θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εκάστοτε σκηνής. Την ίδια στιγμή η AI επεμβαίνει όταν χρειάζεται, ενισχύοντας βίντεο και φωτογραφίες. Ακόμα κι όταν πέσει το σκοτάδι μάλιστα, η ποιότητα των λήψεών σου θα παραμείνει στην κορυφή χάρη στη λειτουργία Bright Night η οποία εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Tetra-binning, συνδυάζοντας πολλαπλά καρέ.

Apple iPhone 12 Pro Max (12+12+12 MP + αισθητήρας LiDAR)

Με το iPhone 12 Pro Max, η Apple ξεπέρασε κάθε προσδοκία χαρίζοντάς μας μία συσκευή ικανή να καλύψει τα «θέλω» ακόμα και των πλέον απαιτητικών. Η συσκευή έρχεται με τρεις αισθητήρες των 12 MP έκαστος. Όσο για φακούς; Ο ευρυγώνιος f/1,6 επτά στοιχείων, ο υπερευρυγώνιος f/2,4 και ο τηλεφακός f/2,2 (με 5x οπτικό zoom) συνθέτουν ένα πανίσχυρο σύνολο που αποδίδει άριστα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Όταν δε πέσει το σκοτάδι, τότε είναι που το iPhone 12 Pro Max δείχνει τα… δόντια του, καθώς η λειτουργία Νύχτα συνδυάζεται άψογα με τον αισθητήρα LiDAR (έως και έξι φορές ταχύτερη αυτόματη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού) προσφέροντας υπέροχα πορτρέτα και λεπτομερείς λήψεις (παράλληλα ο ευρυγώνιος φακός επιτρέπει 27% περισσότερο φως). Στα παραπάνω πρόσθεσε τη λειτουργία OIS η οποία πραγματοποιεί περί τις 5.000 προσαρμογές το δευτερόλεπτο (!) καθώς επίσης και την τεχνολογία sensor shift και έχεις μία συσκευή που… δουλεύει για ‘σένα!

Honor 20 (48+16+2+2 MP)

Ποιος είπε ότι για να βρεις αξιόπιστο τηλέφωνο με τέσσερις κάμερες θα πρέπει να καταφύγεις σε πρόταση της high-end κατηγορίας; Το Honor 20 σου επιτρέπει να καταγράψεις κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου διαθέτοντας τέσσερις πανίσχυρους φακούς: κύριο ευρυγώνιο f/1,8 στα 48 MP, υπερευρυγώνιο 16 MP, φακό macro 2 MP και αισθητήρα βάθους 2 MP. Η κύρια κάμερα αιχμαλωτίζει εικόνες γεμάτες πλούσια χρώματα, ενώ η υπερευρυγώνια καλύπτει γωνία 117ο για να χωρέσεις ακόμα περισσότερο… καλοκαίρι στο κάδρο σου. Ο δε φακός macro είναι εκείνος που θα σου επιτρέψει να εστιάσεις σε λεπτομέρειες όπως τα κουκούτσια στην καρδιά ενός καρπουζιού ή τα βοτσαλάκια στην παραλία, φωτογραφίζοντας από απόσταση έως και 4 εκατ. Οι δυνατότητες της κάμερας του Honor 20 μάλιστα ενισχύονται από τον Kirin 980 με τις διπλές μονάδες NPU και ISP, για ακόμα πιο λεπτομερή αιχμαλώτιση τοπίων, προσώπων και αντικειμένων.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro (108+8+5+2 MP)

Mid-range αλλά με κάμερα που θα ζήλευε ακόμα και high-end μοντέλο, το Redmi Note 10 Pro αποτελεί μία υπερπλήρη πρόταση από την Xiaomi. Ο συνδυασμός των τεσσάρων καμερών του είναι πολλά υποσχόμενος: μία ευρυγώνια 108 MP, μία υπερευρυγώνια 8 MP, μία telemacro 5 MP και ένας αισθητήρας βάθους 2 MP είναι έτοιμα να κάνουν πραγματικότητα κάθε σου επιθυμία. Η μεγάλη ανάλυση της κύριας κάμερας θα σου επιτρέψει να δεις λεπτομέρειες που ούτε καν φανταζόσουν. Την ίδια στιγμή, η ενσωμάτωση τεχνολογιών όπως dual native ISO, 9-σε-1 binning και HDR, προσφέρει ακόμα πιο καθαρές λήψεις με μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως (έως και 900% περισσότερο) και ισορροπημένα χρώματα. Το Night Mode 2.0 εγγυάται άριστα αποτελέσματα ακόμα και σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Ο telemacro θα σου δώσει τη δυνατότητα να έρθεις δυο φορές πιο κοντά στο θέμα σου απ’ ό,τι ένας τυπικός φακός macro ενώ η AI δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η κάθε σου λήψη να είναι ένα μικρό έργο τέχνης.

Samsung Galaxy S21 Ultra (108+12+10+10 MP)

Μία επική συσκευή δε θα μπορούσε παρά να προσφέρει και επικής ποιότητας βίντεο. Το Galaxy S21 Ultraείναι μια ναυαρχίδα με τα όλα της και ως εκ τούτου δε θα μπορούσε να μη διαπρέπει και ως προς την κάμερά του. Ο κύριος από τους τέσσερις φακούς του είναι ανάλυσης 108 MP (η μεγαλύτερη σε Galaxy smartphone) ανοίγοντας διάπλατα τους δρόμους στους κινηματογραφιστές της καθημερινότητας. Οι άλλοι τρεις είναι ένας υπερευρυγώνιος 12 MP και δύο τηλεφακοί των 10 MP έκαστος. Θα είσαι σε θέση να τραβάς βίντεο ακόμα και σε ανάλυση 8Κ με 24 fps. Χάρη μάλιστα στο 8K Video Snap, θα μπορείς να δημιουργείς εκπληκτικά ενσταντανέ 33 MP μέσα από τα κλιπ σου, χωρίς να χρειάζεται να διακόψεις τη λήψη σου για να τραβήξεις φωτογραφίες. Ενεργοποίησε τη λειτουργία Super Steady για τόσο ομαλή εικόνα που οι φίλοι σου θα νομίζουν ότι χρησιμοποίησες action cam με gimbal, εναλλακτικά επίλεξε το Super Smooth 60 fps για ομαλή, σαγηνευτική εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία – NewsIT

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Έπεσαν» Facebook και Instagram παγκοσμίως – Δεν μπορούν να μπουν οι χρήστες

Newsroom

Αναζητήσεις Google 2023: Τι έψαξαν οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου το 2023

Newsroom

High tech κτηνοτρόφος στις Σέρρες: Ρομπότ αρμέγει αγελάδες (BINTEO)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com