11.9 C
Θέρμον
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 9:57
Δυτική Ελλάδα

Πύρινη κόλαση η Αχαϊα: Καμένα σπίτια στη Ζήρια- Εκκενώνουν και τον Λόγγο- Ένα βήμα πριν τη θάλασσα η φωτιά- Κλειστή η Γέφυρα στο ρεύμα προς Πάτρα – Ανοίγει το ένα ρεύμα στην ΠΕΟ- ΦΩΤΟ

Οι φλόγες επιμένουν- Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους που δεν φεύγουν επιμένοντας να αντιμετωπίζουν με λάστιχα τις φλόγες.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για τον Λόγγο

Στην Πάτρα μέσω παλαιάς εθνικής οδού από Λαμπίρι κατευθύνονται οχήματα ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου- Αντίρριου στο ρεύμα προς Πάτρα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Για όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα λόγω της προηγούμενης πυρκαγιάς. Οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα, παρακαλούμε να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου Ιτέας, αναφέρει η αστυνομία. Λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών η κυκλοφορία στην παλιά θα διακόπτεται όπου κρίνεται απαραίτητο και αντιστοίχως θα διευκολύνεται όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Ηλικιωμένος στο Λαμπίρι είναι εγκλωβισμένος καθώς δεν μπορεί να μετακινηθεί και δυνάμεις της αστυνομίας ενημερώθηκαν για την περίπτωση ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε Καμάρες και Λαμπίρι. Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.  Στη Ζήρια λόγω του κινδύνου από τη φωτιά χτύπησαν οι καμπάνες.

Σκάφος του λιμενικού θα βρίσκεται και στην παραλία του Λόγγου για να απομακρύνει άτομα αν χρειαστεί.

Η Ολυμπία οδός κλειστή από Πάτρα προς Αίγιο και αντίστροφα όπως και η Παλιά Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εάν χρειαστεί.

Ξεκινά η επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό για να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Πάτρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Παλιά ...

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Παλιά Εθνική οδό Πατρών Κορίνθου

Πυροσβεστικό όχημα βρίσκεται στο πρατήρι...

Πυροσβεστικό όχημα βρίσκεται στο πρατήριο υγρών καυσίμων στις Καμάρες για να αποσοβήσει όποιο κίνδυνο

Καπνοί και κυκλοφοριακό φόρτος

Καπνοί και κυκλοφοριακό φόρτος

thebest.gr

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΔΕ: Επιμορφωτική Δράση για εκπαιδευτικούς «Bring the European Union to your school! Experience it first hand»

Newsroom

Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο  Π. Σακελλαρόπουλος

Newsroom

Η ψηφιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην συνάντηση  Βασιλόπουλου-Παπαστεργίου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com