18.4 C
Θέρμον
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 13:59
Υγεία

Covid-19: Αλλαγές για το εμβόλιο σε όσους νοσούν

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διαφοροποίησε ελαφρώς τις οδηγίες για το χρονικό διάστημα λήψης αναμνηστικής δόσης μετά από εμβολιασμό με Johnson & Johnson. Επίσης, άλλαξε τη σύσταση για το χρονικό διάστημα εμβολιασμού μετά από νόσηση, αφού έχει προηγηθεί 1η δόση.

Σύμφωνα με το News4health μέχρι πρότινος, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών πρότεινε σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό Johnson & Johnson, να λάβουν την αναμνηστική τους δόση 3 μήνες μετά.

Αυτό αλλάζει πια, καθώς σύμφωνα με τις νέες οδηγίες συστήνεται η λήψη αναμνηστικής δόσης τουλάχιστον μετά από 2 μήνες για όσους εμβολιάστηκαν αρχικά με το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Ας σημειωθεί ότι η αναμνηστική δόση μετά από το μονοδοσικό μπορεί να γίνεται είτε ξανά με το Johnson & Johnson είτε με το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.

Όσον αφορά την αναμνηστική δόση με τα υπόλοιπα εμβόλια(Pfizer, Moderna ή AstraZeneca) δεν αλλάζει κάτι, καθώς αυτή θα είναι µε εμβόλιο Pfizer ή Moderna μετά από 3 μήνες.

Ας σημειωθεί ότι για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση µε εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση µε Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

 

dikaiologitika.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Προ των πυλών εμβόλια κατά του καρκίνου: Πώς θα λειτουργούν και σε τι φάση βρίσκονται

Newsroom

Τι μπορεί να προκαλέσει η αφρικανική σκόνη στην υγεία – Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Newsroom

Παιδιά: Πώς μπορεί ο γονέας να διαχειριστεί την ερώτηση «Αν πεθάνεις;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com