15.2 C
Θέρμον
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 8:45
Υγεία

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές «θερίζουν» τα στελέχη 4 και 5 που κάνουν 40 πυρετό

Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων – «Καλπάζουν» τα στελέχη 4 και 5 – Είναι πιο μεταδοτικά και με πιο βαριά συμπτώματα – Καμπανάκι Παγώνη για τη μάσκα

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που ήταν αναμενόμενο, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», η κυρία Παγώνη ανέφερε πως οι εξάρσεις και οι υφέσεις στα κρούσματα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων. η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.
Μεταξύ άλλων, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, η Ματίνα Παγώνη καλεί τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

 

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Προ των πυλών εμβόλια κατά του καρκίνου: Πώς θα λειτουργούν και σε τι φάση βρίσκονται

Newsroom

Τι μπορεί να προκαλέσει η αφρικανική σκόνη στην υγεία – Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Newsroom

Παιδιά: Πώς μπορεί ο γονέας να διαχειριστεί την ερώτηση «Αν πεθάνεις;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com