14.1 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 17:03
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Το Εργαστήριο συντήρησης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου άνοιξε τις πόρτες του!

Στο πλαίσιο εορτασμού <<ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ>> τα εργαστήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου και του Ξενοκράτειου Αρχαιολογικού Μουσείο Μεσολογγίου της Ε.ΦΑ. Αιτωλ/νίας άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχτηκαν μαθητές με σκοπό την εξοικείωσή τους με τις αθέατες πλευρές του επαγγέλματος του συντηρητή!

Ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου στις 12 Οκτωβρίου, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά στο εργαστήρι τα μυστικά της συντήρησης ,τα υλικά,τις τεχνικές, τις μεθόδους, αλλά και την αξία της συντήρησης και ανάδειξης των εκθεμάτων στη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας από τη μουσειοπαιδαγωγό κ.Δ.Γαβρίνα και τη συντηρήτρια κ. Α.Τηλιγάδα!!

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι επισκέψεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σχολείων της περιοχής όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του Σχολείου και πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Μουσείου κ.Γιώργος Χριστόπουλος.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού

Newsroom

Θέρμο: Έφυγε ο Λάμπρος Λόης, μια εμβληματική μορφή…

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com