29.7 C
Θέρμον
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 18:06
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Παγκόσμια ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

 

Ελεύθερη η είσοδος στους Αρχαιολογικούς χώρους σήμερα, καθώς η 18η Απριλίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και τοποθεσιών.


Η είσοδος ισχύει για τις επισκέψεις σε υπαίθριους Αρχαιολογικούς χώρους, καθώς  είναι οι μόνοι χώροι πολιτισμού,που είναι ανοιχτοί αυτή τη στιγμή, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Στον τόπο μας στο Αρχαίο Θέρμο, διάλεξε η άμεση Δημοκρατία να γεννηθεί και ύστερα έγινε η ίδια γεννήτορας αξιών, θεσμών και πολιτισμού .
Εδώ γινόταν οι πολιτικές συνάξεις των Αιτωλών, τα Θερμικά! Εδώ η άμεση Δημοκρατία βρήκε Μέγαρο στο ναό του Θέρμιου Απόλλωνα,εδώ οι αρχές της ομοσπονδίας και της διαιτησίας, συγκρότησαν το κοινό των Αιτωλών και έδωσαν στον κόσμο πρότυπα δημοκρατικής, πολιτικής λειτουργίας.
Εκκωφαντική η πρόσκληση -πρόκληση και επιταγή για τη συνέχιση ανασκαφικών ερευνών που θα αποκαλύψουν δημιουργίες βυθισμένες στη σιωπή των αιώνων, της Αιτωλικής Γης.


Οι ασπρόμαυρες λήψεις έγιναν από τον επιμελητή του μουσείου: Woodhouse Archive_Nicholson Museum at the University of Sydney στο Αρχαίο Θέρμο μεταξύ 1890 και 1935.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Εντυπωσίασε η 19η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Μαθητικών Ομίλων (ΦΩΤΟ)

Newsroom

Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου: Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Newsroom

Η Λευκάδα των δεκαοκτώ μουσείων

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com