19 C
Θέρμον
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024, 14:32
Τοπικά νέα

Ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου στο «Δυτικά Fm 92,8»: «Οι κανόνες του ΚΟΚ δεν μας δεσμεύουν, αλλά αντιθέτως μας προστατεύουν» (ηχητικό)

Στο «Δυτικά Fm 92,8» και την εκπομπή του Δημήτρη Παπαδάκη μίλησε σήμερα ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου, αστυνομικός υποδιευθυντής, Αλέξης Αντωνίου,  για όλα τα θέματα που αφορούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας και την καθημερινότητα στην πόλη του Αγρινίου.

Μεταξύ άλλων ο Αλ. Αντωνίου αναφέρθηκε στην αστυνόμευση των πεζοδρόμων του Αγρινίου, τους ελέγχους για την ηχορύπανση των δικύκλων, δράσεις της Τροχαίας όπως η αστυνόμευση περιμετρικά των σχολικών μονάδων, αλλά και η παρουσία της υπηρεσίας στα σχολεία μέσω του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής.

«Οι κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας δεν μας δεσμεύουν, αλλά αντιθέτως μας προστατεύουν» υπογράμμισε ο Αλ. Αντωνίου στέλνοντας ένα γενικό αλλά και ουσιαστικό μήνυμα προς τους πολίτες. Ένα μήνυμα που όπως υπογράμμισε ο ίδιος αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Τροχαίας Αγρινίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Τροχαία Αγρινίου στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Δήμο Αγρινίου έχει καταθέσει 56 προτάσεις στη διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Επίσης, σύμφωνα με το Αλ. Αντωνίου η Τροχαία έχει παραπέμψει τον τελευταίο χρόνο περισσότερους από 100 οδηγούς για επανεξέταση. Όπως ανέφερε στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι οδηγοί οι οποίοι κατά το τροχονομικό έλεγχο δεν έδειξαν να ανταποκρίνονται πλήρως στις οδηγίες των τροχονόμων.

Ένα μεγάλο ζήτημα διαχρονικά για την πόλη του Αγρινίου ήταν και είναι η αστυνόμευση των πεζοδρόμων, ιδίως από τη στιγμή που ο Δήμος Αγρινίου αποφάσισε να επεκτείνει το δίκτυο των πεζοδρομών στο κέντρο της πόλης.

«Ως Υπηρεσία, μελετούμε πάντα τα στατιστικά στοιχεία και αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι, η τροχονομική αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης μας, έχει μεταφέρει το μήνυμα μας, καθώς οι παραβάτες που εντοπίζονται επί το πλείστον να παραβιάζουν τους πεζοδρόμους, είναι κάτοικοι εκτός Αγρίνιου, οι οποίοι έρχονται ως επισκέπτες» ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Αλ. Αντωνίου και υπογράμμισε ότι η Τροχαία έχει σε καθημερινή βάση έντονη παρουσία τροχονόμων στον αστικό ιστό της πόλης μας, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία για την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίζουμε αυτό το δικαίωμα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα σε κατηγορίες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερων συνθηκών για τις μετακινήσεις τους, όπως είναι τα Άτομα με Αναπηρία. Πιστεύουμε ότι η καλλιέργεια και η κουλτούρα κυκλοφοριακής αγωγής είναι μια σύνθετη διεργασία, που απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας και πρωτίστως των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του διοικητή της Τροχαίας Αλέξη Αντωνίου στον “Δυτικά Fm 92,8”:

sinidisi.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Λίνος Μπλέτσας: Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές(19/5) του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Newsroom

Με μεγάλη συμμετοχή η «Γιορτή της Μακρυνιώτικης πίτας»

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com