18.5 C
Θέρμον
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, 23:11
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Οι προτεραιότητες του Mητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας για την περιοχή του Θέρμου(ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού στο Θέρμο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο λόγο του αναφέρθηκε στην περιοχή του Θέρμου, χαρακτηρίζοντάς την γενέθλια γη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Επιπλέον, δήλωσε ότι στις προτεραιότητές του είναι η προβολή και η καταξίωση της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού, καθώς επίσης η ανέγερση ενός επιβλητικού προσκυνηματικού ναού  αφιερωμένου στον Άγιο Κοσμά Αιτωλό και ενός ακόμη ναού αφιερωμένο στον Άγιο Καλλίνικο. Τέλος, τόνισε την αναγκαιότητα εξοπλισμού, αδειοδότησης και έναρξης λειτουργίας του γηροκομείου Θέρμου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Αναφερθήκατε σε πολλά από αυτά που και για μένα αποτελούν ήδη προτεραιότητες της επισκοπικής μου διακονίας. Σε λίγες ώρες θα βρεθώ και εγώ προσκυνητής στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά για την οποία θα αγωνιστώ για την προβολή και την καταξίωσή της. Είναι και για τον επίσκοπό σας προτεραιότητα η ανέγερση ενός επιβλητικού προσκυνηματικού ναού του Αγίου Κοσμά και μακάρι να συνεργαστούμε όλοι μαζί έτσι ώστε αυτό που και οι δύο σήμερα εξαγγέλλουμε πολύ γρήγορα να το υλοποιήσουμε. Ήταν και για μένα δέσμευση στον ενθρονίστηριο λόγο μου στο Αγρίνιο, η ανέγερση του ναού επ ονόματι του  Αγίου Καλλινίκου, τον Άγιο που από την πρώτη ημέρα  που το σεπτό  κέντρο της Ορθοδοξίας τον ανακήρυξε Άγιο της εκκλησίας τον μνημόνευα  και εγώ αναγνωρίζοντάς τον ως μια σύγχρονη αγιοπνευματική μορφή, η οποία  καταξιώνει την επισκοπική  διακονία στα μάτια των ανθρώπων ως εφαλτήριο αγιότητος και ναι κύριε δήμαρχε έχω και εγώ την εμπειρία τι σημαίνει διακονία σε ένα εκκλησιαστικό γηροκομείο. Υπήρξα υπεύθυνος του εκκλησιαστικού γηροκομείου της μητροπόλεως Δημητριάδος και από τι στιγμή που ο Αρχιερατικός Επίτροπος του Θέρμου με πληροφόρησε για αυτό το ίδρυμα ήδη απασχολεί το νου μου, αλλά και αποτελεί προτεραιότητα ο εξοπλισμός του, η αδειοδότησή του και η έναρξη λειτουργίας του, έτσι ώστε η τρίτη ηλικία αυτού του τόπου να στεγαστεί σ’ αυτό το ίδρυμα για να βιώσει την οικογενειακή ατμόσφαιρα που η εκκλησία προσφέρει σε ανάλογες στιγμές».

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Νέο Δ.Σ. στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Newsroom

Άνω Μυρτιά Θέρμου: Ακυρώνεται η εκδήλωση “Ιπτάμενα Φαναράκια”

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Δράση του Κέντρου Κοινότητας στο 14ο Νηπιαγωγείο (ΦΩΤΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com