14.7 C
Θέρμον
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, 1:44
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος: Με βαθιά συγκίνηση και μεγάλη οδύνη ο Δήμος Θέρμου αποχαιρετά σήμερα τον Κώστα Αθανασίου

Ακολουθεί ο Επικήδειος που εκφωνήθηκε εκ μέρους του κ.Νίκου Κωστακόπουλου, με την ιδιότητά του, ως Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου και εκπροσώπου του Δήμου Θέρμου, κατά την τελετή εκφοράς του Κωνσταντίνου Φ. Αθανασίου (Κουκούλια), από τον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννη Αετόπετρας το Σάββατο 05-02-2022.
Αγαπητέ μας Κώστα,
Συντοπίτη, και συνάδελφε στην αυτοδιοίκηση, η μοίρα επεφύλαξε σε μένα το θλιβερό καθήκον και την πικρή τιμή να σού απευθύνω τον τελευταίο χαιρετισμό, εκ μέρους του τόπου σου, του Δήμου Θέρμου, των φίλων και συντοπιτών σου σε σένα τον επίλεκτο πατριώτη και φίλο.
Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από τη στιγμή που μιλήσαμε τελευταία φορά όταν μου μίλησες τηλεφωνικά ότι είσαι στο νοσοκομείο και δεν θα μπορέσεις να λάβεις μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, όπως έκανες κάθε φορά, ακόμη και τότε που ήσουν άρρωστος και έκανες χρήση συσκευής παροχής οξυγόνου και που συμμετείχες ανελλιπώς στις συνεδριάσεις.
Κι αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που μαρτυρά αυτό που κυρίως σε χαρακτήριζε: Την αγάπη σου για τον τόπο σου και τους ανθρώπους του και την ενεργό συμμετοχή σου στην προσπάθεια για το κοινό καλό υπό όλες τις συνθήκες, ακόμα και τις πιο αντίξοες.
Φεύγεις δυστυχώς νωρίς από αυτόν τον μάταιο κόσμο και η ζωή δεν σου χαρίστηκε. Όμως την κέρδισες με πολλή προσπάθεια και με προσωπικό αγώνα. Και γι΄ αυτό και η ζωή με τη σειρά της σε αντάμειψε τουλάχιστο με την αγάπη των συντοπιτών σου, όπως αυτή έχει εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως όλα αυτά τα χρόνια και καταπώς, εξάλλου, αποδεικνύεται και από την πάνδημη συμμετοχή των συμπολιτών σου στη σημερινή τελετή εκφοράς σου.
Και η αγάπη αυτή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των ανθρώπων που συναναστράφηκαν μαζί σου κι αυτό είναι που θα κρατά ζωντανή τη μνήμη σου. Τη μνήμη που είναι η ίδια ζωή, καθώς η ζωή κανενός ανθρώπου δεν είναι αιώνια, αλλά είναι αιώνια η μνήμη για τους ανθρώπους της προσφοράς κι εσύ ήσουν ένας απ’ αυτούς.
Από σήμερα ο τόπος μας, το χωριό σου, (η Αετόπετρα, το Θέρμο και τα χωριά του Δήμου Θέρμου), θα είναι φτωχότερος. Η έλλειψή σου θα είναι έντονη, όπως αντίστοιχα έντονη ήταν και η παρουσία σου παντού στον τόπο αυτόν. Πάνω απ’ όλα στην οικογένειά σου, μετά στους συγγενείς και φίλους σου, σ’ όλους εμάς τους συναδέλφους και συνεργάτες στην αυτοδιοίκηση, στους ανθρώπους που συναναστρεφόσουν καθημερινά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.
Με τη συναίσθηση της πενιχρότητας των λόγων μου, τελειώνω αγαπητέ Κώστα, απευθύνοντάς σου τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους των συντοπιτών σου, του Δημάρχου μας, του Σπύρου Κωνσταντάρα, που ήταν αδύνατο να παραβρεθεί στην εξόδιο αυτή ακολουθία σου λόγω ασθενείας του, των συναδέλφων σου Δημοτικών Συμβούλων και όλων των δημοτικών παρατάξεων, όπως με εξουσιοδότησαν σχετικά, των προέδρων και μελών των συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου και όλων των συνδημοτών σου, τον τελευταίο χαιρετισμό, μαζί με τη διαβεβαίωση σε σένα και στην οικογένειά σου πως θα έχεις πάντα μια θέση στις καρδιές μας και θα κρατάμε ζωντανή στο μυαλό την παρουσία σου.
Στους οικείους σου, στη σύζυγο, τα παιδιά, στα εγγόνια σου και στους λοιπούς συγγενείς σου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τους ευχόμαστε να έχουν ζωή οι ίδιοι και να σε θυμούνται με αγάπη!
Ας είναι αιωνία η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα της γενέθλιας γης της Αετόπετρας που θα σε σκεπάσει κι ας αναπαύεσαι εν ειρήνη στη γη αυτή που αγάπησες και υπηρέτησες με αφοσίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου σου!!
Καλό σου ταξίδι!!!

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ο φορέας «The Fortress Study Group» βράβευσε Π.Δ.Ε. και Εφορεία Αρχαιοτήτων για τα κάστρα Ρίου και Ναυπάκτου

Newsroom

Π.Δ.Ε.: Καταγραφή αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»

Newsroom

Αγρίνιο: «Ταξίδι στο Χρόνο» – Εγκαίνια της Σχολικής Πινακοθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com