16.9 C
Θέρμον
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 0:31
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

ΙΔΕΑΠΘ: Με επιτυχία η δράση “Γνωριμία με την χλωρίδα και την πανίδα της Λίμνης Τριχωνίδας”

Την Κυριακή 16/10/2022 στα Αμπάρια Παναιτωλίου στα πλαίσια της δεύτερης συνάντησης για την υλοποίηση του προγράμματος Active Citizens Fund με τίτλο έργου “Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό” (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) πραγματοποιήθηκε η δράση με τίτλο :

“Γνωριμία με την χλωρίδα και την πανίδα της Λίμνης Τριχωνίδας”

Στο πολύ πετυχημένο workshop οργάνωσης και δικτύωσης με συντονιστή τον Γιώργο Κακούρη οι φορείς και οι σύλλογοι που συμμετέχουν στη δικτύωση μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και συζήτηση προσέγγισαν το τρόπο λειτουργίας που θέλουν να έχει η δικτύωση,το ρόλο που πιστεύουμε ότι πρέπει να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια καθώς και τα πρώτα βήματα που χρειάζονται να γίνουν για να ξεκινήσει.
Ήταν μια καταπληκτική,γόνιμη και ενδιαφέρουσα συνάντηση που συνεισέφερε στην ενδυνάμωση των φορέων που συμμετέχουν και βοήθησε να ωριμάσει περαιτέρω η ιδέα της δικτύωσης.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το υπαίθριο φωτογραφικό μουσείο που δημιουργήσαμε με QR-code με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα της Λίμνης.
Για το βιότοπο της Λίμνης μας μίλησαν η κ.Σόνια Λειβαδίτη και η κ.Τζίνα Ραμπάζαλη.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Θέρμου κ.Σπύρος Κωνσταντάρας , ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ.Νίκος Κωστακόπουλος και ο διευθυντής του ΚΠΕ Θέρμου κ.Νίκος Καρανταλής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλίου “Χρήστος Καπράλος”.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Γεωργία Μπόκα: Ευχαριστίες προς το Δ.Σ. του «Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου» Αγρινίου

Newsroom

Διαδοχικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Στυλιανού Μπλέτσα για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος

Newsroom

Οι περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά τις ημέρες  πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ή συναγερμού

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com