19.1 C
Θέρμον
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 12:28
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Με λαμπρότητα η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Κοσμά Αιτωλού (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε σήμερα, απόγευμα Τετάρτης 24 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου.

Ακολούθησε η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, συνοδεία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου Τοποτηρητή Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευκαρπίας κ.κ. Ιεροθέου Ζαχαρή, του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Ράπτη,  Σεβαστών Πατέρων της Εκκλησίας μας από διάφορες Ενορίες της περιοχής, μελών του Πολιτιστικού  Ομίλου Θέρμου και πλήθους πιστών.

Η τελετή της Λιτανείας ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, συνεχίστηκε επί της Κεντρικής Οδού «Κοσμά Αιτωλού» και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Δέηση στην Κεντρική Πλατεία, παρουσία των Επίσημων Προσκεκλημένων, Εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, Βουλευτών, Δημάρχων, Εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πολιτευτών, Εκπροσώπων Δήμων,  σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής Θέρμου, Εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Προέδρων Κοινοτήτων και Φορέων, καθώς επίσης ντόπιων αλλά και πολλών επισκεπτών του Θέρμου.

Η Λιτανεία κατέληξε στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αγρινίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ.Βασιλείου Κονίδα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη Λιτανεία:

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Δήλωση Κώστα Πιστιόλα για τα αήθη τεχνάσματα της Δημοτικής Αρχής

Newsroom

Αγρίνιο: Η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών

Newsroom

Κώστας Λύρος για Εορτές  Εξόδου 2024: Χαμηλότερες του κύρους του Δήμου και του θεσμού

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com