10.2 C
Θέρμον
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 8:12
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο – Κώστας Μπακογιάννης: ”Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια για τον πατέρα μου 33 χρόνια τώρα” -Συγκίνησε με την Ομιλία του (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, έγιναν χθες, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Παύλου Μπακογιάννη, στο Θέρμο.

Ο κ. Μπακογιάννης εκφώνησε την κεντρική Ομιλία στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Θέρμου, με την στήριξη του Ελληνοαμερικανού Ομογενή κ. Πέτρου Γρομητσάρη από το Χαλίκι Θέρμου, ο οποίος ήταν ο δωρητής της Προτομής του Αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε, στην αρχή της Ομιλίας του: «Δυσκολεύομαι να μιλήσω ακόμα και ιδιωτικά για τον πατέρα μου, πόσο μάλλον δημόσια και γι αυτό και δεν το έχω κάνει ποτέ 33 χρόνια τώρα».

Στη συνέχεια τόνισε τη σχέση της οικογενείας του με το Θέρμο λέγοντας: «Το θερμό, στο σπίτι μας, όταν μεγαλώναμε είχε μυθικές διαστάσεις. Εγώ ήμουνα πεπεισμένος ότι ήταν μεγαλύτερο από το Αγρίνιο, μεγαλούπολη, γιατί έτσι μιλούσε ο πατέρας μου για το θέμα και τον θυμάμαι να γελάει και να λάμπει ολόκληρος και να και να λέει την ιστορία «Παύλος Παπακώστας» γιατί εδώ είχε βρει την ασφάλεια, γιατί ήταν μία δύσκολη εποχή μία πονεμένη εποχή και εδώ μία κοινότητα άνοιξε την αγκαλιά της για εκείνον και την άνοιξε σε μία περίοδο ενός αγοριού την εφηβεία, που είσαι ευάλωτος που διαμορφώνεις το χαρακτήρα σου, που παίρνεις τις αποφάσεις, που μπορεί να οδηγούν τη ζωή σου για πολλά χρόνια. Είναι η περίοδος που κάνεις τις μεγάλες επιλογές και πολλές από αυτές τις έκανε εδώ, γιατί είχε πάντοτε ξέρετε ένα δέσιμο με τον τόπο μας. Όταν θύμωνε κοκκίνιζε λίγο και έλεγε: Ξέρεις από πού είμαι εγώ;  Και όταν θύμωνε πολύ πρόσθετε: Ξέρεις από πού είμαι εγώ ρε;».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στο λόγο που ο Αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, έκανε σκοπό της ζωής του, την Εθνική συμφιλίωση, σημειώνοντας: «Υπήρχαν στην οικογένειά μας δύο Μπακογιάννηδες πριν τον Παπακώστα τον παππού, ένας θείος Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και άλλος ένας θείος Κωνσταντίνος Μπακογιάννης. Ο ένας βασανίστηκε και δολοφονήθηκε εδώ, λίγο έξω από το Αγρίνιο, ο άλλος βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στη Χελιδόνα. Ο ένας από αριστερούς και ο άλλος από δεξιούς. Πολύ αίμα… γι αυτό, έβαλε σκοπό στη ζωή του, να  πετύχει την Εθνική συμφιλίωση. Ελεγε: Ότι επειδή διαφωνούμε, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε, επειδή είμαστε αντίπαλοι δεν σημαίνει ότι είμαστε εχθροί».

Δείτε ολόκληρη την Ομιλία του κ. Κώστα Μπακογιάννη

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Εκπαιδευτική Δράση στο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου

Newsroom

Δήμος Θέρμου: 731.600,00€ για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού

Newsroom

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com