14.1 C
Θέρμον
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 16:17
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο-Αξιοπιστία & Προοπτική: Η υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης του οιουδήποτε πολίτη υπόκειται σε Νόμο του Ελληνικού Κράτους

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού Αξιοπιστία & Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου.

Αναφέρει:

Η τελευταία δημοσίευση του δημάρχου Θέρμου, με την αδόκιμη μάλιστα επίκληση μιας ρήσης του Δημόκριτου περί φθόνου, αποτέλεσε την αφορμή της σύνταξης αυτής της καταχώρησης, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια, αλλά και για να υπενθυμίσουμε στους επιλήσμονες, στους εξαρτημένους από τη δημοτική αρχή, αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες, την πλήρη αλήθεια, απηλλαγμένη από τα επιτήδεια φτιασιδώματα.

  • Αναφέρει το κείμενο: «Μετά από έξι (6) ολόκληρα χρόνια…» όμως, όπως και να μετρήσει κανείς τον χρόνο από τις 7/2/2019 που υπεβλήθη η μήνυση ως τις 2/5/2023, με τίποτα δεν βγαίνουν τα 6 χρόνια. Όμως, η δημαγωγική πρακτική επιτάσσει, την κατά δύο περίπου έτη  αύξηση της εκκρεμότητας, για να έχει στον κόσμο μεγαλύτερο αντίκτυπο, αφού έτσι δημιουργείται ισχυρότερο το υπόβαθρο συμπάθειας. Σκόπιμα επίσης αποκρύβονται και οι δύο αναβολές της υπόθεσης, στις 17/1/2021 λόγω κορονοϊού και στις 21/6/2022 λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
  • Στην επόμενη παράγραφο αναφέρεται: «Από το 2014 που εκλέχτηκα Δήμαρχος, διάφοροι «κύκλοι» με ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες, μηνύσεις…..». Στους διάφορους κύκλους, συμπεριλαμβάνει κι εμάς προφανώς, ενώ αποκρύβει τα εξής πολύ σημαντικά:
    • Είναι ο πρώτος και μοναδικός δήμαρχος του Θέρμου, που έστειλε στα δικαστήρια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αυτόφωρη διαδικασία και χωρίς κλητήριο θέσπισμα.
    • Είναι ο δήμαρχος Θέρμου που ως μη ώφειλε, έστειλε στα δικαστήρια αρκετούς φιλήσυχους συμπολίτες μας.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα τελευταία εννέα  περίπου χρόνια της αυτοδιοικητικής λειτουργίας – κι ύστερα από σειρά αήθων επιθέσεων – υπεβλήθη μία και μόνο μήνυση, για συκοφαντική δυσφήμηση.

  • Αναφέρεται υποτιμητικά στη συνέχεια και σ΄ αυτούς «που αποτέλεσαν σήμερα την «εξέδρα» του αρχηγού της αντιπολίτευσης…». Μόνο μία άκρως αντιδημοκρατική γραφίδα θα μπορούσε να καταφερθεί εναντίον των φίλων της παράταξής μας. Μόνο ένας καθαρά ολοκληρωτικός νούς θα μπορούσε να υποκινήσει την πέννα, για να εκφραστεί εναντίον όλων συλλήβδην εκείνων που τι έκαναν, απλά παρέστησαν σε μία αίθουσα ενός δικαστηρίου. Θάπρεπε ίσως, η εκεί παρουσία τους, να τύχει της έγκρισης του δημάρχου; Όσον  αφορά τους μάρτυρες,  ετούτος  ο τόπος  ευτυχώς έχει  κι ανθρώπους  που ακούνε και βλέπουνε τα του Δήμου και παίρνουν αποφάσεις.
  • Κι όλες αυτές η ολοκληρωτικού τύπου δοξασίες, κορυφώνονται με την παραίνεση: «….θα πρέπει να υποβάλλουν αύριο κιόλας τις παραιτήσεις τους από το δημοτικό συμβούλιο….».

Όσον αφορά την περί ευθιξίας αναφορά του γράφοντος, απαντούμε πως η πολιτική μας ευθιξία, ως απόρροια  της πολιτικής μας ευθύνης, είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις δημοκρατικές μας αρχές και προσδιορίζεται από τον πολιτικό μας πολιτισμό, που πηγάζει από την λειτουργία της ευθυτενούς δημοκρατικής μας παρουσίας στα αυτοδιοικητικά του τόπου μας. Αυτή την ευθυξία την γνωρίζουμε και την υπερασπιζόμαστε πολύ καλύτερα απ΄αυτούς που μας κουνούν το δάκτυλο, κι έχουν στο παρελθόν επικριθεί και κατηγορηθεί για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ακόμα κι απ΄ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτής δε της ευθιξίας την εμπέδωση, την διεκδικούμε και “στα άλλα γήπεδα”.

Η παράταξή μας στέκεται ευθαρσώς στην έπαλξη που τάχθηκε με ομόνοια, αξιοπρέπεια, αλληλοσεβασμό και όραμα, κι ασκεί το αντιπολιτευτικό της έργο εντός των πλαισίων που ο νόμος ορίζει  – δικαιωμένοι και από τις δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου –  με παρρησία, με ευθυκρισία, με ειλικρίνια, με εποικοδομητικές θέσεις και αξιόπιστες προτάσεις για το αύριο του τόπου μας.

Εσείς όμως, δεν ανέχεστε την κριτική από κανέναν. Καταφεύγετε σε ακρότητες όταν κάποια διεισδυτική πέννα αποκαλύψει κάποιες λοξοδρομήσεις.  Αντιδράτε υπέρμετρα όταν κάποιος χρωστήρας αποτυπώσει τις υπερβολές σας.

Καταφεύγετε σε μηνύσεις, ποινικοποιήσατε την πολιτική ζωή του τόπου μας, την οποία δυστυχώς επιχειρείτε ανεπιτυχώς και να την ποδοσφαιροποιήσετε. Σας ενημερώνουμε ότι ο έκτος  στην  κατάταξη, δεν παίρνει το πρωτάθλημα, δεν συμμετέχει σε καμία Ευρωπαϊκή διοργάνωση και γι΄  αυτό, άλλο ο πρώτος, κι άλλο ο έκτος.

Ο διακαής σας όμως πόθος, να παίζετε μπάλλα μόνος, όσο κι αν ενισχύει την αυταρέσκεια και τον ναρκισσισμό σας, δεν θα εκπληρωθεί. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα αντισταθούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια να εντάξετε όλες τις φωνές στη δοξολογία σας. Κάθε ψεύτικος μύθος θα αποκαλύπτεται και θα καταρρέει; Δεν θα αφήσουμε τον τόπο έρμαιο στα χέρια αυτών που ευαγγελίζονται τα μονολιθικά αυτοδιοικητικά σχήματα.

Δεν υπήρξαμε ριψάσπιδες, δηλώνουμε παρόντες και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συμπολιτών μας, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια των δημοτών μας, κι αγωνιζόμαστε για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

Από το Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ευχές του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για το Πάσχα

Newsroom

Αγρίνιο: Πρόγραμμα εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου

Newsroom

Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Θέρμου για τις Γιορτές

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com