29.7 C
Θέρμον
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 17:03
ΑπόψειςΠολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

“Η προσδοκία της Αναστάσης μέσα στην Άνοιξη.”

Το μήνυμα της αναστάσιμης ελπίδας, φωτεινός φάρος και καρδιά της ανέσπερης μέρας της Άνοιξης!  «Τὴν Ἀνάστασίν σου Χριστὲ Σωτήρ, Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν ἐν οὐρανοῖς, καὶ ἡμᾶς τοὺς ἐπὶ γῆς καταξίωσον, ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ σὲ δοξάζειν». Χριστός Ανέστη!

Πόσο τούτη η σωτήρια βεβαίωση της Εκκλησίας μας δίνει δύναμη και θάρρος και ποτίζει τη ψυχή μας ελπίδα! Και πάλιν και πολλάκις, Χριστός Ανέστη!

 Σε ένα κόσμο που σήμερα δοκιμάζεται μεταξύ άλλων από δεινά όπως η πρωτόγνωρη πανδημία που μας αιφνιδίασε και μας έχει κάνει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας αλλά και να σκεφτούμε πόσο κοντά είμαστε, ολόκληρη η ανθρωπότητα, συνεπιβάτες όλοι στην ίδια βάρκα. Και εκεί που απογοητευόμαστε και πάμε να λυγίσουμε, Χριστός Ανέστη!

Σε ένα κόσμο όπου η φτώχεια, η αδικία, η αξιακή και ηθική ένδεια, βασανίζουν τον σύγχρονο τραυματισμένο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο και τον θέτουν στο περιθώριο. Και εκεί που σχεδόν καταθλιβόμαστε, Χριστός Ανέστη!

 Σε ένα κόσμο που οι πόλεμοι δεν σταματούν ποτέ και ο πόνος και η θυσία συνανθρώπων μας, μικρών παιδιών και η κάθε μορφής βία, πνίγουν το δίκαιο. Και εκεί που σχεδόν συνθλιβόμαστε, Χριστός Ανέστη!

 Σε ένα κόσμο όπου οι διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, το χρώμα δημιουργούν ανισότητες ανυπέρβλητες και αποκλεισμούς και στερούν την δυνατότητα ισότιμης πορείας στο μέλλον. Και εκεί που σχεδόν εγκαταλείπουμε τους στόχους και τα όνειρά μας, Χριστός Ανέστη!

 Και είναι το Χριστός Ανέστη η ελπίδα της χαράς που διαδέχεται την αγωνία, τον πόνο και τη θλίψη και καταυγάζει τη ζωή μας, όπως λέγει και ο Απόστολος Πάυλος «η θλίψις υπομονήν κατεργάζεται, η δε υπομονή δοκιμήν, η δε δοκιμή ελπίδα, η δε ελπίς ου καταισχύνει, ότι η αγάπη του Θεού εκκέχυται εν ταίς καρδίαις ημών διά Πνεύματος Αγίου του δοθέντος ημίν» (Ρωμ. ε΄, 3-5).

«Ανάσταση» (Κωστή Παλαμά)

“Ανάσταση κι αγάπη λαμπερή,
κάθε καμπάνα χαρωπά σημαίνει
και ξημερώνει μέρα και φορεί
στολή μ’ αστέρια κ’ άνθια κεντημένη…

και μέσα στην καρδιά μου μυστικά
νιώθω να ξημερώνει μια ημέρα,
με κάλλη πλέον μαγικά,
απ’ όσα είναι στη γη και στον αιθέρα.”

 Σε λίγες ημέρες να μεταδώσουμε το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας σε όλον τον κόσμο ανεξαιρέτως από άκρο εις άκρον της οικουμένης: Χριστός Ανέστη!

Και πάλι πανηγυρικά: Χριστός Ανέστη!
Αληθώς Ανέστη!
.

Χαράλαμπος Καραπάνος

Φωτογραφία από: orthodoxia.info

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου: Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Newsroom

Η Λευκάδα των δεκαοκτώ μουσείων

Newsroom

Δήμος Αγρινίου: Εγγραφές νηπίων και βρεφών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com