13 C
Θέρμον
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, 22:07
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Ενημερωτική Επίσκεψη πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο ΓΕΛ Θέρμου-Ευχαριστίες

Ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την Ενημερωτική Επίσκεψη στο Σχολείο μας

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το κλιμάκιο Θέρμου για την ενημερωτική επίσκεψη στο σχολείο μας την Παρασκευή 12.4.2024.

Μια ομάδα πυροσβεστών, με επικεφαλής τον Πυρονόμο  Κλεομένη Σαγώνα, επισκέφτηκε το σχολείο μας με ένα πυροσβεστικό όχημα και μίλησε στους μαθητές μας για την πυρασφάλεια, την οδική ασφάλεια και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η επίσκεψη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική. Οι πυροσβέστες παρουσίασαν στους μαθητές τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού οχήματος, εξηγώντας τη λειτουργία του κάθε εργαλείου. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη πυρκαγιών και ατυχημάτων και να δοκιμάσουν τη μάνικα με νερό, αποκτώντας έτσι μια μοναδική εμπειρία.

Ακολούθησε ενημερωτική παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι πυροσβέστες μίλησαν στους μαθητές για:

Πυρασφάλεια: Εξήγησαν τι είναι η φωτιά, πώς ξεκινά και πώς μπορεί να προληφθεί. Έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη πυρκαγιών στο σπίτι και τη σημασία της πρόληψης, δίνοντας παραδείγματα όπως την κοπή των ξερών χόρτων και τον τακτικό καθαρισμό καμινάδων.

Οδική ασφάλεια: Συζήτησαν με τους μαθητές για τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους.

Καθήκοντα και παραδείγματα περιστατικών: Μοιράστηκαν με τους μαθητές ιστορίες από την καθημερινή τους εργασία, περιγράφοντας περιστατικά που αντιμετώπισαν και τονίζοντας τη σημασία της άμεσης αντίδρασης και της ψυχραιμίας σε έκτακτες καταστάσεις.

Η ενημερωτική επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άφησε άριστες εντυπώσεις στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και έθεσαν πολλά ερωτήματα πρακτικής φύσεως. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για την πυρασφάλεια, την οδική ασφάλεια, τον εθελοντισμό στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και το έργο των πυροσβεστών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θέρμου για την επίσκεψη και για την πολύτιμη προσφορά τους στην εκπαίδευση και την ενημέρωση των μαθητών μας. Η επίσκεψή τους άφησε στους μαθητές μας αξέχαστες εμπειρίες και γνώσεις που θα τους συνοδεύουν για πάντα.

Ευχόμαστε στους πυροσβέστες υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο τους.

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Γενικού Λυκείου Θέρμου

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πετροχώρι Θέρμου: Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά

Newsroom

Αγρίνιο: Εγκαίνια 1ης Έκθεσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

Newsroom

Αγρίνιο: Ομιλία του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού σε ημερίδα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com