12.9 C
Θέρμον
Κυριακή, 12 Μαΐου 2024, 4:57
Πολιτισμός-ΤουρισμόςΤοπικά νέα

Εκδρομή στο Θέρμο και στην Ορεινή Ναυπακτία

Το Θέρμο είναι ένα ιδανικό χωριό – κωμόπολη για μια πρώτη και καλή επαφή με την Ορεινή Ναυπακτία. Γραφικό και οργανωμένο ό,τι πρέπει για να περάσεις ακόμη και ένα 3ημερο στην περιοχή. Ευρισκόμενο στα 360 μέτρα πάνω από την πανέμορφη λίμνη Τριχωνίδα, το Θέρμο έχει μεγάλη ιστορία.

Ήταν ακόμη ήδη από την αρχαιότητα μια σημαντική πόλη. Αποτελεί εμπορικό κέντρο της περιοχής και μπορεί να είναι η βάση σου για να εξερευνήσεις την περιοχή. Θα βρεις καταλύματα, μαγαζιά για καφέ και φαγητό και διάφορα αξιοθέατα. Πολύ κοντά βρίσκονται επίσης άλλα μικρότερα χωριά με όμορφα κτήρια και ναούς όπως το μοναστήρι της Μυρτιάς κοντά στο ομώνυμο χωριό.

Άνω Χώρα

Ένα από τα πλέον τουριστικά, γνωστά και όμορφα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας είναι η Άνω Χώρα. Αφού ακολουθήσεις μια πανέμορφη διαδρομή, θα φτάσεις στα περίπου 1.000 μέτρα υψόμετρο στη βουνοκορφή Σύρτα. Καταπράσινο τοπίο με δέντρα όλων των ειδών που είναι σε αρμονία με γραφικά και πέτρινα σπίτια να ξεπετάγονται μέσα στη φύση.

 

Υπάρχουν πολλές πεζοπορικές διαδρομές να ακολουθήσετε καθώς και πλατείες και καλντερίμια για βόλτα και χαλαρό περπάτημα. Και όταν έρθει η ώρα του φαγητού, οι ταβέρνες θα σε υποδεχτούν με όμορφες και τοπικές παραδοσιακές γεύσεις. Αν θες να δεις την πιο ζωντανή και με πιο πολύ κόσμο πλευρά της Ορεινής Ναυπακτίας, τότε το χωριό είναι ό,τθι πρέπει για την επόμενη εκδρομή σου.

Χωριά στην Ορεινή Ναυπακτία: Ταξίδι στην Αμπελακιώτισσα

 

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τώρα και αν θες κάτι με περισσότερη ησυχία αλλά εξίσου πολύ πράσινο και φυσική ομορφιά, θα πρέπει να επισκεφθείς την Αμπελακιώτισσα. Ένα πανέμορφο και όχι τόσο γνωστό χωριό που την άνοιξη είναι χάρμα οφθαλμών με τα χρώματα που κυριαρχούν και το χειμώνα ντύνεται στα λευκά. Όποια εποχή κι αν επιλέξεις, θα βρεις ένα ησυχαστήριο μακριά από τη βαβούρα και την ένταση της καθημερινότητας. Το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής είναι αδιαμφισβήτητα η Παναγιά Αμπελακιώτισσα η οποία χτίστηκε το 1456. Εκεί θα δει κανείς σπάνια και σπουδαία κειμήλια όπως είναι η εικόνα της Παναγίας και ο επιτάφιος της Μαριώρας του 1735. Τριγύρω υπάρχουν και μεγαλύτερα χωριά που μπορείς να κάνεις την βόλτα σου.

 

Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ανεξάντλητη και σίγουρα θα βρεις αυτό που ταιριάζει στη διάθεσή σου και όσα ψάχνεις…

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Εγκαίνια 1ης Έκθεσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

Newsroom

Αγρίνιο: Ομιλία του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού σε ημερίδα

Newsroom

Αγρίνιο: Το «πέταγμα του αερόστατου» στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com