12.7 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 13:11
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Εκδηλώσεις στην Ανάληψη για την Έξοδο του Μεσολογγίου

Την Κυριακή των Βαΐων στο χωριό μας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου. Το άγημα που το προηγούμενο βράδυ συμμετείχε στην παρέλαση, κρατώντας το Λάβαρο της Δερβέκιστας, με σεβασμό και συγκίνηση, προσήλθε στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κος Κώστας Μόσχος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.
Στον χώρο που υψώνεται το άγαλμα του Καραϊσκάκη, τοποθετήθηκε η Εικόνα που απεικονίζει την Έξοδο και τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση από τον σεβαστό μας Ιερέα πατέρα Γιώργιο Τσοπανά. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον κο Δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κο Γεώργιο Πετρόπουλο και από τον Εκπρόσωπο του Δ.Σ του Συλλόγου Αναληψιωτών κο Νικόλαο Τσέλιο. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κος Δήμαρχος, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και τέλος όλοι μαζί αναφωνήσαμε τον Εθνικό μας ύμνο.
Την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κωνσταντίνος Κότσαλος, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, Αθανάσιος Παπαπάνος και από την αντιπολίτευση οι κ.κ. Θεόδωρος Κασόλας και Αντώνιος Πριόνας.
Η φετινή διοργάνωση ήταν άψογη, με την καταλυτική βοήθεια των συμμετεχόντων στο άγημα, των ανθρώπων του χωριού μας και την βοήθεια του Δήμου και της Τοπικής Αρχής.

Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου Αναληψιωτών

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού

Newsroom

Θέρμο: Έφυγε ο Λάμπρος Λόης, μια εμβληματική μορφή…

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com