19.1 C
Θέρμον
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 10:39
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Δρυμώνας Θέρμου: Με τεράστια επιτυχία η 14η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Με τεράστια επιτυχία διεξάγεται η 14η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στο ελατοδάσος του Δρυμώνα Θέρμου, για δεύτερη φορά (πρώτη το 2018), από την Αστρονομική &Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας σε συνδιοργάνωση του Δήμου Θέρμου και του Δήμου Αγρινίου.

Οι ΠΕΕΑ πραγματοποιούνται κάθε Ιούλιο σε διαφορετικό βουνό και νομό της Ελλάδας σε υψόμετρο άνω των χιλίων μέτρων όπου συναντώνται πολύ σκοτεινοί ουρανοί. Εκεί συγκεντρώνονται και κατασκηνώνουν για τουλάχιστον 3 βράδια ερασιτέχνες αστρονόμοι αλλά και λάτρεις του νυχτερινού ουρανού από όλη την επικράτεια.

Χιλιάδες επισκέπτες, από διάφορα μέρη της χώρας και του εξωτερικού,  κατέκλυσαν τα βουνά του Δρυμώνα για να βρεθούν στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση.

Η εξόρμηση περιλαμβάνει διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως πεζοπορίες, ομιλίες, διαλέξεις, workshops για ενήλικες και παιδιά, ενώ τη νύχτα από τις 22:00 έως τα ξημερώματα λαμβάνει χώρα η παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού όπου ξεκινάει στις 22:00 με την ουρανογραφία όπου παρουσιάζεται ο έναστρος ουρανός, τόσο στα μυθολογικά στοιχεία του όσο και στα αστρονομικά. Στις 23:00 έως τα ξημερώματα εφαρμόζεται πλήρης συσκότιση και ξεκινάει η παρατήρηση μέσω οπτικών οργάνων.

Το ThermoNews.gr ως χορηγός επικοινωνίας ήταν εκεί και σας παρουσιάζει πλούσιο ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες.

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις περιλήψεις της κάθε ομιλίας – δραστηριότητας – workshop βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.astroexormisi.gr στην επιλογή «πρόγραμμα».
Η σελίδα της εξόρμησης στο facebook: https://www.facebook.com/astroexormisi.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών

Newsroom

Κώστας Λύρος για Εορτές  Εξόδου 2024: Χαμηλότερες του κύρους του Δήμου και του θεσμού

Newsroom

Νέο Δ.Σ. στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com