10.1 C
Θέρμον
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 5:17
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

“Αποχέτευση ακαθάρτων Οικισμού Πετροχωρίου Δήμου Θέρμου ” – Έργο προϋπολογισμού 1.783.740,00 €

Υπογράφτηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, από το Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα με την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση κατασκευής του μεγαλύτερου έργου στην κοινότητα Πετροχωρίου  και στις επόμενες εβδομάδες αρχίζει η κατασκευή του.

Με το παρόν έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», θα κατασκευαστεί εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στον οικισμό Πετροχωρίου Δήμου Θέρμου.

Τα λύματα του οικισμού θα συγκεντρώνονται μέσω αγωγών βαρύτητας σε νέα φρεάτια δικτύου αποχέτευσης και μέσω νέων αντλιοστασίων θα καταλήγουν στο Βιολογικό Καθαρισμό της έδρας του Δήμου.

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου, καθώς και των συλλεκτήριων αγωγών των αστικών λυμάτων του οικισμού Πετροχωρίου και η διοχέτευσή τους προς επεξεργασία στην Ε.Ε.Λ. Θέρμου.

Η αναγκαιότητά του συνίσταται στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα:

α) Εξασφαλίζεται η ορθή και ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων προς όφελος της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών του ωφελούμενου οικισμού.

β) Επιτυγχάνεται η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα καθώς και των υδάτων της λίμνης Τριχωνίδας που βρίσκεται πλησίον του οικισμού δεδομένου ότι με την τωρινή κατάσταση υφίσταται μεγάλος αριθμός απορροφητικών βόθρων.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Εκπαιδευτική Δράση στο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου

Newsroom

Δήμος Θέρμου: 731.600,00€ για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού

Newsroom

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com