16.9 C
Θέρμον
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 23:23
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Ανάληψη: Προσκυνηματική εκδρομή στο χωριό (ΦΩΤΟ)

Ετήσιο προσκύνημα στο ιστορικό εκκλησάκι της Αναλήψεως, ύστερα από δύο χρόνια, πραγματοποίησαν κάτοικοι της Ανάληψης και απλοί επισκέπτες.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Αναληψιωτών Αιτωλοακαρνανίας:

Ύστερα από 2 χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω κορωναϊού, επαναλάβαμε το ετήσιο προσκύνημα στο ιστορικό εκκλησάκι της Αναλήψεως ανήμερα της εορτής του σ’ έναν χώρο την καθαριότητα του οποίου είχε φροντίσει με επιμέλεια η εκκλησιαστική επιτροπή.

Συγχωριανοί και φίλοι (41 άτομα) ξεκινήσαμε χαράματα προκειμένου να προλάβουμε την Θ.Λειτουργία την οποία τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Ζαχαρίας απ’ το μοναστήρι της Αγ.Παρασκευής Θέρμου. Κατόπιν απολαύσαμε το πλούσιο κέρασμα που επιμελήθηκε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Αντωνίου κι άλλοι εκλεκτοί συγχωριανοί (Κώστας Μόσχος, Αγγελική Τσιοπούλου και Αρετή Τσώλου). Θα θέλαμε όλως ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους Κώστα Γλαβά, Παν.Σακκούλη, Νίκο Γλαβά, Κώστα Σπυρόπουλο, Γιάννη Δρόσο, Μάργια Άρχου και Γιάννη Κασόλα που βοήθησαν στην μεταφορά των προσκυνητών απ’ τα Καλτσέϊκα στην κορυφή της Αναλήψεως. Ευχαριστίες οφείλουμε και στην Τοπική Διοίκηση που μερίμνησε για την βατότητα του δύσκολου δρόμου.

Αμέσως μετά, επισκεφθήκαμε το μοναστήρι μας όπου η φιλόξενη Γερόντισσα Μαγδαληνή μας περίμενε με έκδηλη χαρά και ανυπομονησία. Ξεκουραστήκαμε πνευματικά αφού παρακολουθήσαμε την παράκληση της Παναγίας και μετά απολαύσαμε το πλούσιο κέρασμά της. Ακολούθησε στάση στο κοιμητήριο της Αγ.Παρασκευής όπου πολλοί χωριανοί έκαναν τρισάγια υπέρ των κεκοιμημένων τους.Το κλίμα συγκίνησης έκδηλο και ο π.Ζαχαρίας ακούραστος έτρεχε όπου τον καλούσαν.

Κατόπιν οι παρέες κατευθύνθηκαν στις ταβέρνες του χωριού όπου απόλαυσαν τοπικές λιχουδιές και κρασί. Κάποιοι προσκυνητές έκαναν μία μικρή βόλτα μέχρι την Σιμιγδάλι για να γνωρίσουν τις ομορφιές του χωριού (αφού δεν ήταν όλοι συγχωριανοί) και άλλοι επισκέφθηκαν συγγενείς τους που είχαν καιρό ν’ ανταμώσουν.

Γεμάτοι όμορφες εικόνες και με έκδηλη την συγκίνηση (πολλοί είχαν χρόνια να επισκεφθούν το χωριό) πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Συλλόγου σε όλους τους συμμετέχοντες και είθε να μας αξιώσει ο Κύριος να επαναλάβουμε και του χρόνου το προσκύνημα που έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των συγχωριανών μας.


Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Αναληψιωτών

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Διαδοχικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Στυλιανού Μπλέτσα για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος

Newsroom

Οι περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά τις ημέρες  πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ή συναγερμού

Newsroom

Κώστας Λύρος: Τραγική εξέλιξη για το Μεσολόγγι η απώλεια του Πρωτοδικείου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com