19.1 C
Θέρμον
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 12:56
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Ανάληψη Θέρμου: Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου με άνοιγμα προς το μέλλον!

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Θέρμου πέρασε το ιστορικό κτίριο, που βρίσκεται στην Εκκλησία της Ανάληψης, στο οποίο θα στεγαστεί το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Αναληψιωτών Αιτωλοακαρνανίας, λίγες μέρες πριν είχε πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο Θέρμου, με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντάρα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε ένα γεγονός που ήταν διακαής πόθος όλων μας, εδώ και περίπου μία δεκαετία. Το ιστορικό κτίριο πίσω από την εκκλησία πέρασε πια στην ιδιοκτησία του δήμου Θέρμου. Ο παπά Γιώργης και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο,ο Σακέτος Κώστας, ο Σταθόπουλος Αντώνης,ο Σακέτος Αριστείδης και ο Γιάννης Δρόσος μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Γεώργιο Πετρόπουλο αποφάσισαν και υπέγραψαν με μεγάλη προθυμία και χαρά, μετά από τη μεσολάβηση του Συλλόγου μας, την δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου στον Δήμο. Στο κτίριο αυτό θα στεγαστεί το λαογραφικό μουσείο του χωριού μας, με εκθέματα , αντικείμενα που έχουν οι χωριανοί μας και περιμένουν όλα αυτά τα χρόνια να τα παραχωρήσουν. Επίσης το μουσείο αυτό θα έχει άνοιγμα και προς το μέλλον, παρέχοντας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα εικόνες του παρελθόντος. Και θα υπάρχει η δυνατότητα για την διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων. Ευχόμαστε γρήγορα να αρχίσει η διαδικασία αναστήλωσής του και με τη βοήθεια όλων μας να γίνει ένα ακόμη στολίδι στο χωριό μας,που θα στεγάσει την ιστορία μας και θα προσφέρει σύγχρονες μεθόδους προβολής και εκμάθησής της.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συγχαρητήρια Δημάρχου Αγρινίου στον “Α.Σ. Θησέας Αιτωλοακαρνανίας»

Newsroom

Δήλωση Κώστα Πιστιόλα για τα αήθη τεχνάσματα της Δημοτικής Αρχής

Newsroom

Αγρίνιο: Η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com