Υλικά:
•10 γρ. μαγιά ξερή
•1 κ.γ ζάχαρη
•1 κ.γ αλάτι
•1 αυγό +1 κρόκο
•1 κούπα γάλα
•4 κούπες αλεύρι
•300 γρ.λουκάνικο
•160 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
•10 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά ,τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα φουε. Μετά ρίχνουμε το αυγό μαζί με το γάλα και τα ομογενοποιούμε. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα .Το κάνουμε μια μπάλα και το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο ξύλο και ανοίγουμε το ζυμάρι μας όσο πιο λεπτό και ομοιόμορφο γίνεται.
Παίρνουμε τη παραλληλόγραμμη φόρμα μας, τη βουτυρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Τη γυρνάμε ανάποδα και αφού έχουμε ανοίξει το ζυμάρι μας πολύ λεπτό περίπου 1-2 χιλιοστά, σημαδεύουμε στο ζυμάρι τις 2 άκρες της φόρμας και το κόβουμε σε μια μεγάλη λωρίδα.
Κατόπιν τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί στο τηγάνι. Γεμίζουμε με λουκάνικο ,μοτσαρέλα και μαϊντανό όλη τη λωρίδα,τυλίγουμε σε ρολό και τις άκρες τις διπλώνουμε στο κάτω μέρος .
Τοποθετούμε το ρολό μέσα στη φόρμα, από πάνω με ένα πινέλο περνάμε κρόκο αυγού και τρίβουμε λίγη μοτσαρέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά. Κόβουμε αφού κρυώσει.
Καλή Απόλαυση!