Υλικά:
- 4 μπούτια κοτόπουλου (κοπανάκι)
- 250 γρ πατάτες βραστές
- 3 κ. σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά κομμένη κυβάκια
- 2 κ. σ μαγιονέζα
- 1 κ. σ μουστάρδα
- 2 αυγά κρόκους(με λίγο γάλα 3-4 κ.σ)
- Φρυγανιά για πανάρισμα
- Θυμάρι φρέσκο αλάτι πιπέρι δάφνη και κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και σε μια άλλη τα κοτόπουλα μαζί με τη δάφνη και το πιπέρι.Μόλις είναι έτοιμα (10-20 λεπτά ανάλογα με το πόσο είναι ζεστό το νερό), αφαιρούμε το κόκκαλο, τα κόβουμε κομματάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και πολτοποιούμε τις πατάτες ,ρίχνουμε μαγιονέζα, μουστάρδα, μαϊντανό και πιπεριά ψιλοκομμένη και ομογενοποιούμε.
Τα κάνουμε μπάλα και προσθέτουμε το κόκκαλο έτσι ώστε να φαίνεται σαν αληθινό μπούτι. Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και πανάρουμε, μετά βουτάμε το μπούτι στους κρόκους και ξαναπανάρουμε (διπλό πανάρισμα).
Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ γεμίζουμε ηλιέλαιο και μόλις φτάσει τους 180 βαθμούς βυθίζουμε τα μπούτια. Το τηγάνισμα τους θα πάρει το πολύ 3-4 λεπτά και χρώμα τους θα πρέπει είναι ξανθό.