Υλικά για ένα μεσαίο ταψάκι:
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 250 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. κουβερτούρα (2 σοκολάτες)
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- Φουντούκια σπασμένα ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό για ένα πιο τραγανό μείγμα ή για το στόλισα
Εκτέλεση:
Για αρχή, χτυπάμε τα μπισκότα digestive μαζί με το κακάο, στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το μισό βούτυρο, το προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι της επιλογής μας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια, βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ ή σε μπεν μαρί τις σοκολάτες σε κομματάκια μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο. Μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα και στον φούρνο μικροκυμάτων αν έχουμε, αλλιώς σε μπέν-μαρί. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι. Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι αλλά και κάποιον ξηρό καρπό αν θέλουμε. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα και βγάζουμε τη σοκολατένια βάση μπισκότου από το ψυγείο. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Καλη Απολαυση!