31 Οκτωβρίου 2025
Πολιτική

Σταϊκούρας: «Έρχονται» αυξήσεις για τους συνταξιούχους το 2023

Την δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θα συνεχιστεί για όσο καιρό χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές στην ενέργεια επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3

Παράλληλα αναφερόμενος στο πακέτο της ΔΕΘ τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του επόμενου μήνα και συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στην οικονομία και σημείωσε ότι το θέμα έχει συζητηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Σημείωσε ότι όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για τη στήριξη για την ενεργεία, τόσο στερούνται πόροι για αλλά μέτρα στήριξης.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός είπε ότι έχουν φτάσει στο 95% των εσόδων του 2019 και μάλλον θα ξεπεράσουν κι εκείνα του 2019.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις ενώ όπως είπε στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις.

Τόνισε ακόμη ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους Δημοσίους Υπάλληλους και τους συνταξιούχους από την αρχή του νέου έτους.

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ – Όχι στην αποψίλωση της Αιτωλοακαρνανίας»

Newsroom

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: Πλήγμα για το νομό μας το λουκέτο στα ΕΛΤΑ

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: «Κλείνουν τα ΕΛΤΑ – Επιταχύνουν την ερήμωση της Αιτωλοακαρνανίας»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com