15.4 C
Θέρμον
29 Σεπτεμβρίου 2025
Πολιτική

Ο Τσακαλώτος «καρφώνει» Τσίπρα: Έχει μια αδικαιολόγητη ανασφάλεια, χειρότερος από τον Μητσοτάκη στην επιλογή συμβούλων

Πυρά εναντίον του Αλέξη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφού αναφέρει ως τα μεγαλύτερα προσόντα του Αλέξη Τσίπρα τη «λαϊκότητα» και τον «τακτικισμό» -υπονοοώντας ότι ο ίδιος προσωπικά ο κ. Τσακαλώτος δεν τα διαθέτει- περνάει στα ελλατώματά του Αλέξη Τσίπρα φτάνοντας στο σημείο να πει ότι στην επιλογή συμβούλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται» λέει αρχικά ο κ. Τσακαλώτος για τον Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνει: «Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι όμως δίκαιος αυτό το λέει και ο ίδιος».

Μάλιστα στην απάντησή του για το αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας κατά την υπουργική του θητεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνει μια απάντηση που αν μη τι άλλο ιντριγκάρει εσωκομματικά καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως αιχμή για τις σπουδές του Αλέξη Τσίπρα σε πολυκλαδικό λύκειο των Αμπελοκήπτων και στο πολυτεχνείο της Πάτρας σε συνδυασμό με τα περί ανασφάλειας που του χρέωσε στην προηγούμενη απάντηση.

Λέει λοιπόν ο κ. Τσακαλώτος: «Λιγότερο από άλλους (σ.σ. τον επηρέασε η αίγλη της υπουργικής καρέκλας). Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια «αστική αυτοπεποίθηση». Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν παραλείπει να αφήσει ακόμα μια μπηχτή κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη συλλογικότητας και δημοκρατίας δια της πλαγίας λέγοντας ότι «μπροστά στο Βαρουφάκη ο Τσίπρας είναι υπόδειγμα συλλογικότητας και δημοκρατίας».

 

eleftherostypos.gr

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Ζαμπάρας: Αφανισμός της κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία – η κυβέρνηση θεατής στην καταστροφή

Newsroom

Συνάντηση Παπαθανάση – Κοντογεώργη για το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Αιτωλοακαρνανίας

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας-Κτηνοτροφία σε κατάρρευση: Η Βουλή οφείλει να συνεδριάσει άμεσα για την ευλογιά

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com