11.3 C
Θέρμον
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 10:40
Πολιτική

Μίλτος Ζαμπάρας: Προχειρότητα στα έργα κατασκευής του δρόμου στην Τουρλίδα Μεσολογγίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας,  με αφορμή τα έργα για την κατασκευή δρόμου στη Τουρλίδα Αιτωλοακαρνανίας.

Στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα έργα στην περιοχή αναφέρθηκε ο βουλευτής και στις τρεις γέφυρες που υπάρχουν  μεταξύ Θεοξένια και Τουρλίδας. Οι πληροφορίες μέχρι τώρα ήταν ότι οι δύο γέφυρες λόγω επικινδυνότητας θα κατεδαφιστούν και θα κατασκευαστούν εκ νέου. Εν τέλει το έργο της ανακατασκευής των γεφυρών δεν εντάχθηκε σε αυτό το έργο αλλά στο έργο που αφορά την ανάπλαση της λιμνοθάλασσας.

Τελικά μέσα από τα σχέδια των κατασκευών αποκαλύφθηκε ότι δεν θα ανακατασκευαστούν οι δύο γέφυρες πάρα μόνο η μία και θα κατασκευαστεί και μια καινούργια γέφυρα για να διευκολυνθεί η ανανέωση των υδάτων της λιμνοθάλασσάς της Κλείσοβας.

Προκύπτουν όμως κάποια προβλήματα λόγω του νέου σχεδιασμού. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει για να δημιουργηθεί η καινούργια γέφυρα να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στις καλωδιώσεις και στους αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι για να μπορέσουν να περάσουν τα μηχανήματα για να κατασκευαστεί αυτή η καινούργια γέφυρα θα πρέπει να περάσουν από την παλιά γέφυρα η οποία έχει προβλήματα στατικότητας. Άρα θα πρέπει να ανακατασκευασθεί πρώτα η γέφυρα που βρίσκεται στην τρίτη καμάρα για να μπορέσουν να κατασκευαστούν και οι επόμενες γέφυρες, κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει στον σχεδιασμό και δεν έχει δημοπρατηθεί.

Σε συνέχεια των ανωτέρω ο Μίλτος Ζαμπάρας ερωτά τον Υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα στον αναγκαίο ανασχεδιασμό και στη σωστή δημοπράτηση των γεφυρών και του δρόμου στην περιοχή της Τουρλίδας Αιτωλοακαρνανίας

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Newsroom

Επίσκεψη Κώστα Καραγκούνη στην ΠΕΜΕΤΕ”Πανελλήνια Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών-Εξαγωγέων Επιτραπέζιων ελιών”

Newsroom

ΛΑ.Ο.Σ: Με Βέφα Αλεξιάδου, Εύη Βατίδου και Αγγελική Ηλιάδη το Ευρωψηφοδέλτιο!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com