23.2 C
Θέρμον
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 12:41
Πολιτική

«Η επιχειρηματικότητα να στηρίξει πραγματικά τον κόσμο της εργασίας»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Ελληνική Κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία», στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στη μνήμη του Επίτιμου Προέδρου του, Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου.

Μητσοτάκης: «Η επιχειρηματικότητα να στηρίξει πραγματικά τον κόσμο της εργασίας» | 244455818 274456048016059 7659617377032973166 n

Για τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο

Για τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι χαίρεται ιδιαιτέρως που βρίσκεται στην εν λόγω εκδήλωση για να τιμήσει τον σπουδαίο ρόλο του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου, επισημαίνοντας εξίσου πως: «Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η επικαιρότητα αυτής της προσέγγισης για τη δημόσια πολιτική είναι που κάνει τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, αλλά και το ρόλο του ΙΟΒΕ, τόσο επίκαιρο σήμερα. Πιστεύω ότι ως Κυβέρνηση έχουμε υιοθετήσει μία τέτοια προσέγγιση για τις δημόσιες πολιτικές»

Για την ανάγκη της ταχύτητας στη λήψη των αποφάσεων

«Νομίζω ότι αυτή η αίσθηση, ότι ο χρόνος δεν μπορεί να μας περιμένει, ειδικά σε μία εποχή όπου οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα, ήταν αυτή που νομίζω ότι επέτρεψε και στην επιχείρησή του να δει, να προσαρμοστεί όπως είπε και ο Νίκος Βέττας, στις εξελίξεις των καιρών.»

Για τη συνεννόηση και τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων

Ο Πρωθυπουργός τόνισε σε αυτό το σημείο ότι το κράτος, ως κυβέρνηση, έχει διευκολύνει πολύ την ελληνική επιχειρηματικότητα αυτά τα δυο χρόνια, μειώνοντας φόρους, μειώνοντας εισφορές, βελτιώνοντας την ρευστότητα, εξασφαλίζοντας πολιτική σταθερότητα, βήματα τα οποία είναι σπουδαία για επενδυτικές μελλοντικές κινήσεις. Επιπροσθέτως, ανέφερε πως στο επίπεδο του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου είναι η κατάλληλη ώρα για την επιχειρηματικότητα, στα πλαίσια της προάσπισης της ανταγωνιστικότητας για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική στήριξη του κόσμου της εργασίας, προς το εισόδημα, προς γενικότερες παροχές, διότι αυτό θα είναι μια ευκαιρία να επιστραφεί ένα μέρισμα με ανάπτυξης και να δημιουργηθούν και οι συνθήκες εκείνες για έναν καινούργιο, ευρύτερο κοινωνικό διάλογο με άλλα κριτήρια.

Μητσοτάκης: «Η επιχειρηματικότητα να στηρίξει πραγματικά τον κόσμο της εργασίας» | 244208194 1984574178373021 6650616832270156749 n

Για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάληψη ρίσκου

«Δεν είναι εύκολο το out of the box thinking στη δική μας τη δουλειά, είναι όμως απολύτως απαραίτητο. 

Και, ναι, αυτό είναι προϊόν και ανθρώπων και διαφορετικής αντίληψης στα πράγματα και της διάθεσης να παίρνεις ρίσκο. Ξέρουμε ότι όταν πρέπει να κινηθούμε γρήγορα θα κάνουμε και λάθη. Αλλά το μεγαλύτερο λάθος το οποίο μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να μην πάρουμε ρίσκα. Και σε αυτό το βαθμό νομίζω ότι ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος κάτι ήξερε γιατί και ο ίδιος ανέλαβε μεγάλα ρίσκα»

Για τις προοπτικές της χώρας

«Αν δει κανείς συνολικά την πορεία του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου, στα πρώτα της βήματα ουσιαστικά ήρθε και συνδέθηκε μ’ ένα οικονομικό θαύμα το οποίο δεν πιστεύω ότι έχει αναδειχθεί επαρκώς στην ιστορία του τόπου. Τα 200 χρόνια είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις, που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Και με τα δεδομένα της εποχής και τις συνθήκες της εποχής και τη βιομηχανία της εποχής και το ρόλο του κράτους της εποχής, έκανε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό άλμα. Και οι προσδοκίες μας νομίζω σε ορίζοντα δεκαετίας ή εικοσαετίας θα είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε αντίστοιχο τώρα και να μην συμβιβαστούμε»

«Η δεκαετία του 2010 ήταν σχεδόν μια καταστροφή. Ευτυχώς όχι αυτό το οποίο θα μπορούσε να είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε ιστορικά υπερήφανοι. Ίσως η επόμενη δεκαετία να είναι σχεδόν ένας θρίαμβος». 

Μητσοτάκης: «Η επιχειρηματικότητα να στηρίξει πραγματικά τον κόσμο της εργασίας» | 244427863 2716557585303312 6189919332050041766 n


www.vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη του Μίλτου Ζαμπάρα στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Newsroom

Ελληνοτουρκικό: Οι κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Newsroom

Η Νέα Αριστερά συναντά τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com