20.7 C
Θέρμον
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 15:51
Εθνικές Εκλογές 2023Πολιτική

Εκλογές 2023: Τα φαβορί για το νέο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία κατακτά την αυτοδυναμία με 157 έδρες, ενώ η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική.

Νέα πρόσωπα, πολλές γυναίκες, αλλαγές χαρτοφυλακίων στα κορυφαία στελέχη, αλλά και κάποιοι που μπορούν να μείνουν απ’ έξω. Τα ονόματα που ακούγονται για τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο, καθώς φαίνεται ότι η λίστα είναι έτοιμη, έχει πολύ ενδιαφέρον.

Στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να έχει «κλειδώσει» ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στο υπουργείο Άμυνας ο Νίκος Δένδιας, υπουργείο Οικονομικών ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Παπαθανάσης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Υπουργείο Εσωτερικών κατά πάσα πιθανότητα τοποθετείται η Νίκη Κεραμέως, με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Λιβάνιο. Υπουργός Εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, και υπουργός Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο υπουργείο Υγείας μάλλον τοποθετείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδής, στο Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδης και για το υπουργείο Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το όνομα του Δημήτρη Παπαστεργίου ακούγεται για το υπουργείο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ, για το Υπουργείο Ενέργειας είναι πιθανό να το αναλάβει ο Θοδωρής Σκυλακάκης.

Στο υπουργείο Μεταφορών φαίνεται να μετακινείται ο Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς θα πρέπει να φτιαχθούν «θεσμοί» μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπουργός Επικρατείας ο Άκης Σκέρτσος και ο Σταύρος Παπαστάυρου, ο οποίος επί Αντώνη Σαμαρά έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, με την Γερμανία και τις Βρυξέλλες. Η νέα κυβέρνηση αναζητά πρόσωπα που να δίνει λύσεις. Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης ενώ η Σοφία Ζαχαράκη θα πάει στο υπουργείο Οικογένειας, που θα έχει αρμοδιότητες τις οποίες είχε παλαιότερα ένα κομμάτι του υπουργείου Εργασίας, αλλά και σε αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την στεγαστική πολιτική.

 

Πηγή:megatv

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή

Newsroom

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com