21.3 C
Θέρμον
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 17:06
Πολιτική

Δύο τεστ οι ανεμβολίαστοι σε Δημόσιο και επιχειρήσεις, από Σεπτέμβριο

Η κάμψη του ρυθμού των εμβολιασμών που παρατηρείται και οι ανεμβολίαστοι είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν και άλλο από το φθινόπωρο, όσο ο καιρός θα κρυώνει και ο κόσμος θα μένει περισσότερο σε κλειστούς χώρους.

Το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού επεξεργάζεται σχέδια για τους ανεμβολίαστους που θα μπουν σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, όταν εξαντληθεί η εκστρατεία πειθούς που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Πέρα από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε Δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων, που θα ισχύσει από τις 16 Αυγούστου, και τον υγειονομικών από 1ης Σεπτεμβρίου, στην κυβέρνηση θα ασκήσουν και άλλη πίεση στους ανεμβολίαστους επεκτείνοντας το «μοντέλο των εκπαιδευτικών» σε Δημόσιο και επιχειρήσεις.

Είναι ειλημμένη η απόφαση οι εκπαιδευτικοί, είτε μόνιμοι είτε αναπληρωτές, για να μπουν στις σχολικές αίθουσες να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, διαφορετικά θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως δύο εργαστηριακά τεστ (είτε rapid test είτε μοριακό) και όχι self test.

Για εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας. Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Τα επόμενα χρόνια θα πέσουν στην ελληνική Οικονομία 100 δισ. ευρώ. Ο βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να δημιουργηθούν οι δομές που θα επιτρέψουν να απορροφηθούν τα κονδύλια τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης και να φτάσουν στον πολίτη.

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»

Πολιτική – Η Βραδυνή

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Περιοδεία της υποψήφιας Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Καλουδίωτη

Newsroom

Επίσκεψη του Μίλτου Ζαμπάρα στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Newsroom

Ελληνοτουρκικό: Οι κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com