17 Απριλίου 2026
Πολιτική

«Ασπιρίνες» Σταϊκούρα για τα χρέη της πανδημίας

Σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρει:

Με δεκάδες δις σωρευμένα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων μόνο από την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Σταϊκούρας, που τόσο καιρό αρνούνταν ότι υπάρχει πρόβλημα υπερχρέωσης , σήμερα έταξε ασπιρίνες. 

Η ρύθμιση που παρουσίασε για τα χρέη της πανδημίας δεν προβλέπει το βασικό και αναγκαίο : τη  διαγραφή μέρους των οφειλών, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να σταθούν όρθιοι το επόμενο διάστημα . Δεν προβλέπει καν ικανό αριθμό δόσεων ώστε να μπορούν οι οφειλέτες να ανταπεξέλθουν. 

Από τη μία σπρώχνουν τους οφειλέτες σε μαζικές πτωχεύσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με το νέο πτωχευτικό και από την άλλη τους κοροϊδεύουν με 36 δόσεις. Την ώρα μάλιστα, που οι υποχρεώσεις τους πολλαπλασιάζονται από την πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής και τις τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. 

Από την αρχή της πανδημίας αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της οικονομίας προς όφελος τραπεζών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμου: Συναγερμός για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ – Στο στόχαστρο εργαζόμενοι και οικογένειες

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Στα 200 χρόνια από την Έξοδο, να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός την αποκατάσταση του παλαιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα στο Μεσολόγγι

Newsroom

Μεσολόγγι: Παρών στις Γιορτές Εξόδου ο Σωκράτης Φάμελλος

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com