16.9 C
Θέρμον
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 23:58
Νέα απο το Θέρμο

Προβολή του ντοκιμαντέρ για την γερόντισσα Σαλώμη στην Αγία Σοφία

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 το απόγευμα, έγινε στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Σοφία προβολή του ντοκιμαντέρ για την Οσία γερόντισσα Σαλώμη.

Στην προβολή παραβρέθηκε, ανάμεσα στους πολλούς ενορίτες χωριανούς που συγκεντρώθηκαν και η κ. Ελένη Κοσμά, η αφηγήτρια του ντοκιμαντέρ.

Παίρνοντας το λόγο, συνεχάρη εγκάρδια τον πατέρα Κωνσταντίνο Παπακωστόπουλο για το θεάρεστο έργο που επιτελεί στην ενορία του και εξέφρασε τον θαυμασμό της, βλέποντας να συγκεντρώνεται η ενορία ένα Σάββατο βράδυ για να συζητάει θέματα πνευματικά, όπως έκανε και η γερόντισσα Σαλώμη, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες που ακούγονται και στο ντοκιμαντέρ, «συζητούσε μόνο για την Παναγία, για τον Χριστό, για τους Αγίους, μόνο για θεολογικά»!

Παράλληλα, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τέτοιες αγιασμένες μορφές σήμερα και να εμπνεόμαστε από αυτές.

Ειδικά, πρέπει να τις προσφέρουμε και στα παιδιά μας, που έχουν εθιστεί στα κινητά, έχουν κλειστεί στον εαυτό τους με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχουν αληθινά πρότυπα.

Άνθρωποι όπως η Οσία γερόντισσα Σαλώμη μας δείχνουν την αληθινή αγάπη, την αληθινή φιλία και μπορούν να εμπνεύσουν με τη χάρη του Θεού που έχουν την πολύπαθη ζωή μας σήμερα.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Παπακωστόπουλος συνεχάρη τους συντελεστές του έργου και ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα και η ευχή της Αγίας γερόντισσας να είναι με όλους!

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το 2ο δίμηνο 2024»

Newsroom

Ανάληψη Θέρμου: Την Δευτέρα του Πάσχα το παραδοσιακό «Γαϊτανάκι»

Newsroom

Θέρμο: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την Αντιπυρική Περίοδο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com