Με κέφι, μεράκι και περίσσια αγάπη για τον τόπο τους, μια ομάδα ενεργών ανθρώπων του Θέρμου παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και φέτος. Η Σοφία (επαγγελματίας φαρμακοποιός), ο Θωμάς, η Ειρήνη, μαζί με κατοίκους και φίλους του Θέρμου, διοργανώνουν μια σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας ζωή και παλμό στην πόλη μας.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να ζωντανέψει την πόλη και να προσφέρει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.
Από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, το ραντεβού δίνεται σε διάφορα σημεία του Θέρμου για δράσεις γεμάτες παράδοση και παιχνίδι.
Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων
Μεγάλη Πέμπτη (11:00 – 13:00) Η αρχή γίνεται παραδοσιακά στον Μύλο της Κασσάνδρας. Εκεί, οι μικροί επισκέπτες θα βάψουν πασχαλινά αυγά και θα φτιάξουν χειροποίητα κουλουράκια, μαθαίνοντας τα έθιμα στην πράξη.
Μεγάλη Παρασκευή
-
11:00: Ημέρα προσφοράς και παράδοσης. Η συγκέντρωση θα γίνει στο προαύλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από όπου θα ξεκινήσει η βόλτα στους δρόμους της πόλης για τα κάλαντα. Είναι μια κίνηση με ιδιαίτερο σκοπό, καθώς τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στη Στ’ Τάξη του Δημοτικού για τη γιορτή αποφοίτησής τους.
-
12:00: Στον «Χώρο της Πηγής», μικροί και μεγάλοι στολίζουν μαζί τα φαναράκια για την περιφορά του Επιταφίου.
Μεγάλο Σάββατο
-
11:00 – 13:00: Δημιουργική απασχόληση στον «Χώρο της Πηγής» με ζωγραφική και παιχνίδια.
-
16:00 – 18:00: Η δράση κορυφώνεται στην Κεντρική Πλατεία με επίλυση γρίφων και το κλασικό πλέον «Κυνήγι των Χαμένων Αυγών».
Δευτέρα του Πάσχα (19:00 – 21:00) Η γιορτή ολοκληρώνεται στην Κεντρική Πλατεία, αυτή τη φορά με παιχνίδια αποκλειστικά για ενήλικες, αποδεικνύοντας ότι το πνεύμα των ημερών δεν έχει ηλικία!
Χρήσιμη Πληροφορία: Για τη συμμετοχή των παιδιών στις παραπάνω δράσεις, είναι απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα.






