14.1 C
Θέρμον
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024, 5:55
Νέα απο το Θέρμο

Εκδηλώσεις στην Ανάληψη Θέρμου για την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ανάληψη Δήμου Θέρμου για την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αναληψιωτών:

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 28 Απριλίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ηρωική έξοδο των Μεσολογγιτών. Στην εκδήλωση αυτή, έδωσαν ηχηρό παρόν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Αποστόλης Σπυρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κων/νος Παπαθανασόπουλος, Αντώνιος Πριόνας και η κ. Δέσποινα Ζιώβα, ο Δκτής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Θέρμου, ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου, πολλοί συγχωριανοί και φίλοι. Ο Πατέρας Ιάκωβος, τέλεσε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους ηρωικά πεσόντες. Στη συνέχεια, στο άγαλμα του Καραϊσκάκη, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ομιλία του κ. Δημάρχου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή  και τέλος από όλους τους παρευρισκόμενους, έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στην ομιλία του ο κ Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον Ιερέα μας και τους ψάλτες για την τελετή, τον κ. Μόσχο Κων/νο για την εξαιρετική του ομιλία, τον Σύλλογό μας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους συμμετέχοντες στην πομπή του Σαββάτου, καθώς και όλους τους παραβρισκόμενους.

Συγκινητική ήταν η προσφορά του κ. Δημάρχου της εικόνας των εξοδιτών στο Σύλλογό μας.

Ευχαριστούμε τις κυρίες και τους κυρίους που συμμετείχαν στο άγημα της πομπής, για την άψογη παράστασή τους, αποσπώντας θετικούς σχολιασμούς για την παρουσία τους και την εμφάνισή τους. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο και τους συμμετέχοντες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.

Αυτή η μέρα δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και πένθους για το Μεσολόγγι, είναι και δική μας!!

Η Ανάληψη αναγνώρισε την αυτοθυσία των Μεσολογγιτών και στήριξε έμπρακτα και συγκινητικά τους εξοδίτες της Ιερής Πόλης. Είμαστε και εμείς κομμάτι της θυσίας τους.

Χρωστάμε πολλά στους ήρωες προγόνους μας και όλοι ευχόμαστε οι νέες γενιές να κρατήσουν με δύναμη και υπερηφάνεια στους ώμους τους, την πολύτιμη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Με εκτίμηση

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Αναληψιωτών

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ανάληψη Θέρμου: Ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου για τον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο

Newsroom

Δήμος Θέρμου: Την Παρασκευή (17/5) η συνεδρίαση Λογοδοσίας για το 2ο δίμηνο- Τα θέματα

Newsroom

Πετροχώρι Θέρμου: Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com