13.8 C
Θέρμον
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, 6:22
Κοινωνία

Χειροπέδες σε δύο αδέλφια στην Κρήτη για ζωοκλοπή

Για ζωοκλοπή συνελήφθησαν δύο αδέρφια ηλικίας, 39 και 29 ετών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου. Η σύλληψη τους έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, από άντρες του ΤΑΕ Μεσαράς, αφού όπως προέκυψε είχαν σε περιφραγμένο χώρο, 93 αιγοπροβατοειδή, τα οποία είχαν κλέψει από ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, σύμφωνα με το cretalive. 

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της (30.03.2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για ζωοκλοπή.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες  της 29.03.2024 ανωτέρω ημεδαποί αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Μινώα- Πεδιάδας, 93 αιγοπροβατοειδή.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς  εντόπισαν σε περιφραγμένο χώρο που χρησιμοποιούν οι ανωτέρω ημεδαποί τα  αιγοπροβατοειδή τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στον ιδιοκτήτη τους . Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδας .

 

Με μηνύσεις “απαντά” ο 39χρονος

 

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα, από εκείνη που δίνουν αστυνομικές πηγές, για το περιστατικό της ζωοκλοπής που σημειώθηκε πριν από μερικά 24ωρα και οδήγησε στη σύλληψη δύο αδερφών, ηλικίας, 39 και 29 ετών, στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, παρουσιάζει ο 39χρονος, μιλώντας στο Cretalive. 

Σε επικοινωνία που είχε με το Cretalive, ο φερόμενος δράστης ισχυρίζεται ότι το επίμαχο διάστημα για το οποίο κατηγορείται ότι διέπραξε την ζωοκλοπή, ο ίδιος βρισκόταν σε κηδεία στα Ανώγεια όπου, μάλιστα όπως αναφέρει, υπάρχουν και μαρτυρίες που βεβαιώνουν την παρουσία του εκεί.

Ο ίδιος αναφέρει ότι, στη συνέχεια, μετέβη στο Αρκαλοχώρι όπου “καταγράφεται” κι εκεί η φυσική του παρουσία από πολλούς ανθρώπους. Υποστηρίζει δηλαδή ότι είναι αδύνατον να ήταν, την ίδια στιγμή, στο σημείο όπου διαπράχθηκε η ζωοκλοπή.

Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι η έκταση όπου βρέθηκαν τα κλεμμένα αιγοπρόβατα, είναι τεράστια, περίπου 3.000 στρεμμάτων και ανήκει σε 50 διαφορετικούς ιδιοκτήτες της ίδιας οικογένειας, εκφράζοντας την απορία πώς ο ιδιοκτήτης των αιγοπροβάτων ήξερε το ακριβές σημείο όπου βρίσκονταν τα ζώα. Αφήνει, δηλαδή, αιχμές ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης τα άφησε εκεί  για να τον εμπλέξει λόγω μεταξύ τους κτηματικών διαφορών.

Σε κάθε περίπτωση, ο 39χρονος εμφανίζεται αποφασισμένος να υποβάλει τις επόμενες μέρες μήνυση κατά του καταγγέλλοντα και φερόμενου παθόντα, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του, διασύρονται άδικα, συκοφαντούνται και όλο αυτό έχει μεγάλο οικονομικό αλλά και ψυχικό κόστος.

 

Να σημειωθεί ότι ο 39χρονος και ο αδερφός του αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η αρμόδια Εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής  έρευνας.

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα – «Να μιλάτε για να είναι η Κυριακή το τελευταίο θύμα»

Newsroom

Νέες ταυτότητες: Πότε τελειώνει η διορία – Τα πρόστιμα

Newsroom

Γέφυρα ζωής για βρέφος 6 μηνών στη Θεσσαλονίκη – Έφτασε στο Ιπποκράτειο σε 8 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com