13.8 C
Θέρμον
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, 9:35
Κοινωνία

Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: «Είναι πιθανό τα δύο πρώτα κορίτσια να πέθαναν από ασφυξία»

«Τα ευρήματα είναι συμβατά και με το ενδεχόμενο πνιγμού» – Όλα όσα αναφέρει ο έμπειρος ιατροδικστής, Γ. Λέων στη «Βραδυνή» για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας εις βάρος της Μαλένας και της Ίριδας αφήνει ο έμπειρος ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ο οποίος όχι μόνο δεν αποκλείει την πιθανότητα ασφυκτικού θανάτου, αλλά τη θεωρεί ως σοβαρή πιθανότητα με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα, και καλεί τους συναδέλφους του να τα επαναξιολογήσουν, ώστε να δοθούν σαφείς απαντήσεις στη μυστηριώδη και πρωτοφανή υπόθεση της Πάτρας.

Μιλώντας στη «Βραδυνή της Κυριακής» είναι σαφής: Τα ευρήματα είναι συμβατά και με το ενδεχόμενο πνιγμού! Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σύμφωνα με τα πορίσματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν ευρήματα τα οποία πράγματι τόσο στο παιδί που απεβίωσε πρώτο όσο και στο δεύτερο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου. Στο μεν πρώτο καταγράφονται σαφώς ευρήματα που συνάδουν με ασφυξία (κυάνωση ονύχων χειρών, εκδορές στη ρινική χώρα, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση και εκτεταμένη κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων), ομοίως και στο δεύτερο παιδί υπάρχουν κοινά ευρήματα με το πρώτο, όπως πνευμονικό οίδημα και πνευμονική συμφόρηση, καθώς και το σημαντικό εύρημα στον εγκέφαλο των αλλοιώσεων ως επί ανοξυγοναιμίας. Με απλά λόγια, τα ευρήματα και των δύο θανάτων είναι συμβατά με ένα ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου. Για τον τρόπο πρόκλησης, προφανώς θα αξιολογηθούν οι βλάβες που παρουσιάζονται και στα δύο παιδιά στο πρόσωπο, ενώ σημαντικό ρόλο θα έχει και η διερεύνηση των προανακριτικών Αρχών. Θεωρώ ότι το ενδεχόμενο εκταφής απομακρύνεται, καθώς το υπάρχον υλικό φαίνεται να είναι ικανό για να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν».

Ο Κατερινόπουλος

Στη «ΒτΚ» μίλησε εκ νέου και ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος, που επιμένει ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον για τα δύο κορίτσια που πέθαναν στο νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων, στέκεται και στο έντονο μακιγιάζ που φέρεται να έγινε στο πρόσωπο του τρίτου κοριτσιού, της Τζωρτζίνας, κατά την κηδεία, ώστε να μην φαίνονται προφανώς σημάδια που υπήρχαν στο αριστερό μάγουλο, και ίσως πέραν απ’ ό,τι κάνει το γραφείο τελετών.

«Τρέχει» η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών

Σιωπηλά μεν, αλλά με ταχείς ρυθμούς προχωρά η αστυνομική έρευνα, ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις αν ο θάνατος των τριών κοριτσιών οφείλεται σε παθολογικά αίτια, συσσωρευμένα ιατρικά λάθη ή, αλλιώς, σε εγκληματικές ενέργειες. Και αν είναι εγκληματικές ενέργειες, από ποιον έγιναν και για ποιον λόγο.

Ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές των παιδιατρικών νοσοκομείων στην Αθήνα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα κλιμάκιο των αστυνομικών θα επισκεφτεί την Πάτρα, για να πάρει επιτόπου καταθέσεις και από τους αντίστοιχους εκεί. Κλειδί θεωρείται ο θάνατος της Τζωρτζίνας, και ήδη έχουν προκύψει πολλά και τουλάχιστον περίεργα δεδομένα.

Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες, γιατρός μετά το θάνατό της είχε ο ίδιος καλέσει την Αστυνομία και ζητούσε να γίνει ενδελεχής έρευνα, γιατί υπήρχαν πολλές υποψίες ότι κάτι περίεργο είχε συμβεί. Σε πρώτο στάδιο δεν είχαν προκύψει από τον αρμόδιο ιατροδικαστή ευρήματα ικανά να διαλευκάνουν τα αίτια θανάτου, και αυτό προφανώς δημιούργησε περισσότερες υποψίες αντί να τις περιορίσει. Ακόμη και αν προκύψει εγκληματική ενέργεια δεν είναι απόλυτο, φυσικά, ότι ευθύνεται η μητέρα, την οποία για τον α ή β λόγο υποψιάζονται πολλοί, όπως και η ίδια έχει δηλώσει (ούτε και ο πατέρας φυσικά). Πάντως, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν και συγγενείς, και τελευταίοι ίσως οι δύο χαροκαμένοι γονείς να καταθέσουν και αυτοί και να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Μία ακόμη περίπτωση για να λυθεί το μυστήριο και εν τέλει να πρόκειται απλά για πρωτοφανές ιατρικό γεγονός, είναι να γίνουν νέοι γονιδιακοί έλεγχοι των γονέων για «αφανείς νόσους» που ενδεχομένως είχαν κληρονομήσει τα κορίτσια και δεν εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο εξετάσεων, που είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

 

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα – «Να μιλάτε για να είναι η Κυριακή το τελευταίο θύμα»

Newsroom

Νέες ταυτότητες: Πότε τελειώνει η διορία – Τα πρόστιμα

Newsroom

Γέφυρα ζωής για βρέφος 6 μηνών στη Θεσσαλονίκη – Έφτασε στο Ιπποκράτειο σε 8 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com