16.3 C
Θέρμον
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 3:29
Κοινωνία

Κινούμαι ηλεκτρικά: Επιδότηση έως 8.000 ευρώ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Κινούμαι ηλεκτρικά: Το νέο πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2022, περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών.

Το νέο πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά, με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2022, περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά.

Ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου για τα φυσικά πρόσωπα, το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό σε 8.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που ίσχυε στον προηγούμενο κύκλο. Η απόσυρση του παλιού οχήματος επιβραβεύεται με 1.000 ευρώ, ενώ η αγορά του έξυπνου οικιακού φορτιστή με 500 ευρώ.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα Άτομα με Αναπηρία, που δικαιούνται επιπλέον 1.000 ευρώ, για τις οικογένειες που έχουν τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα, οι οποίες θα δικαιούνται 1.000 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο, έναντι των συνολικά 1.000 ευρώ που προβλεπόταν στο παρελθόν, αλλά και για τους νέους έως 29 ετών οι οποίοι θα λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ.

Κινούμαι ηλεκτρικά: Ποια δυνατότητα δίνεται στις εταιρείες

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στις εταιρείες να αποσύρουν ίσο αριθμό οχημάτων με αυτόν που αντιστοιχεί στα οχήματα για τα οποία αιτούνται επιδότησης, με το ποσό ανά όχημα να είναι 1.000 ευρώ. Εταιρείες ταχυμεταφορών, διανομών και τουριστικές εταιρείες θα μπορούν να επιδοτηθούν πλέον και για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σε σχέση με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, δεν θα υπάρχει πλέον η υποχρέωση εξαγοράς του οχήματος στη λήξη της περιόδου χρονομίσθωσης. Με τον τρόπο αυτόν διευκολύνεται η αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων εταιρικών στόλων.

 

pagenews.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πέλλα: Φόβος & τρόμος συμμορία μαθητών σε Γυμνάσιο -«Φοβάται μην είναι ο νέος Άλεξ»

Newsroom

Πάτρα: Θρήνος για την Μαρία – Αυτή είναι η γνωστή διαφημίστρια που έκανε βουτιά θανάτου στο λιμάνι

Newsroom

Αντώνης Τουρκογιώργης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο θρυλικός ροκάς

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com