16.3 C
Θέρμον
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 0:31
Κοινωνία

Καιρός : Έρχεται νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας που θα θυμίσει τον «Ιανό»(video)

Καιρός: Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις. Σημαντικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ σε Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο αναμένονται σήμερα.

Την ίδια ώρα τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, θα θυμίσει τον Ιανό.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως στο τέλος της εβδομάδας νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό όλης της χώρας, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από το Ιόνιο και σταδιακά να μετακινούνται προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια των φαινομένων να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι. Ο μετεωρολόγος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: «Με κακοκαιρία όλη η νέα εβδομάδα και μάλιστα από Πέμπτη και μετά έρχεται βαρομετρικό χαμηλό που θα προσπαθήσει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά θυμίζοντάς μας τον Ιανό που μας έπληξε πέρυσι. Μεγάλη προσοχή!».

Τη Δευτέρα ο καιρός στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά αλλά και στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο, στο νότιο – νοτιοανατολικό Αιγαίο ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες ειδικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το βράδυ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος, χωρίς σημαντικά φαινόμενα, ενώ από την Πέμπτη έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που σε σφοδρότητα θα μοιάζει με αυτή του «Ιανού».

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πέλλα: Φόβος & τρόμος συμμορία μαθητών σε Γυμνάσιο -«Φοβάται μην είναι ο νέος Άλεξ»

Newsroom

Πάτρα: Θρήνος για την Μαρία – Αυτή είναι η γνωστή διαφημίστρια που έκανε βουτιά θανάτου στο λιμάνι

Newsroom

Αντώνης Τουρκογιώργης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο θρυλικός ροκάς

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com