15.8 C
Θέρμον
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 14:18
Δυτική Ελλάδα

Η εξωστρέφεια της Δυτική Ελλάδας, αντικείμενο της οικονομικής διπλωματίας της χώρας

Η διαρκώς αυξανόμενη εξωστρέφεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι κοινές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυσή της, εντός του πλαισίου κατευθύνσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης που είχαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκης Παπαδόπουλος με την Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Μάιρα Μυρογιάννη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της σύσκεψης του Πολιτικού Γραφείου του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) και κατά τη διάρκειά της, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την κ. Μυρογιάννη για τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κύριους στόχους, αφενός την αύξηση αναγνωρισιμότητας της περιοχής και αφετέρου, την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και προϊόντων της.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη διάθεση του ιδίου και της Περιφερειακής Αρχής για στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών εντός του πλαισίου της οικονομικής διπλωματίας που ασκεί, σημειώνοντας πως οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάδειξης των ισχυρών τοπικών πλεονεκτημάτων που παράλληλα αποτελούν και εθνικά πλεονεκτήματα.

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωρίζουμε καλά τη δύναμη της εξωστρέφειας, όπως γνωρίζουμε και τα ισχυρά πλεονεκτήματα του τόπου μας, που αδιάλειπτα προσπαθούμε να αναδείξουμε και στο εξωτερικό. Είμαστε βέβαιοι πως η Δυτική Ελλάδα ως Ολυμπιακή Γη, μπορεί να αποτελέσει μέρος και της εθνικής οικονομικής διπλωματίας, καθώς λειτουργούμε πάντοτε με το αξίωμα “δρούμε τοπικά, σκεφτόμαστε εθνικά”. Είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν να βγούμε μπροστά και να συνεργαστούμε στενά με το Υπουργείο Εξωτερικών, υλοποιώντας στρατηγικές που θα έχουν τοπικό αλλά και υπερτοπικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης μετά τη συνάντηση.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Α. Φίλιας: «Συνεχείς  προσπάθειες της Περιφέρειας για την ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα στη Δυτική Ελλάδα»

Newsroom

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εργαστήριο καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών

Newsroom

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com