18.5 C
Θέρμον
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 6:42
Αστυνομικά

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο

Νικητήρια στέφθηκε η μυστική επιχείρηση της  Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και του Οργανωμένου Εγκλήματος, αφού κατάφεραν να εξαρθρώσουν μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο, με αρχηγό έναν Αλβανό σκληρό κακοποιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema,gr συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και αυτοκίνητα. Το κύκλωμα, εισήγαγε απευθείας κόκα από την Ολλανδία, τη νόθευε και στη συνέχεια τη διοχέτευε σε Αθήνα και Μύκονο.

Ο αρχηγός της σπείρας αποφυλακίστηκε το 2015 με αναστολή παρόλο που είχε καταδικαστεί σε 47 χρόνια κάθειρξης, όμως απ’ ότι φαίνεται δεν “έβαλε μυαλό”. Έχοντας στην πλάτη του πλήθος κατηγοριών και απόδραση όταν το 2012, συνέχιζε να δραστηριοποιείται στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, σε Αθήνα και ετοίμαζαν παράρτημα στη Μύκονο για μεταπώληση σε εκλεκτούς πελάτες.

Οι μαφιόζοι κανόνιζαν την αγορά κοκαΐνης από την Ολλανδία, την αποθήκευαν σε καβάτζες που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Στα τέλη Απριλίου , τα μέλη της οργάνωσης οργάνωσαν την αγορά και μεταφορά ποσότητας 3 κιλών κοκαΐνης, αντί του ποσού των 28.000 ευρώ το κιλό από την Ολλανδία με αυτοκίνητο, ενώ το παράρτημα της ομάδας είχε εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση στη Μύκονο.

Συνολικά διενεργήθηκαν οκτώ έρευνες σε οικίες και χώρους που ελέγχονται από τα μέλη της οργάνωσης – 4 στην Αττική και 4 στη Μύκονο – και μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 76,5 γραμμαρίων, λευκή ουσία άγνωστης χημικής σύστασης, πιθανότατα κοκαΐνη, συνολικού βάρους 259 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 50,52 γραμμαρίων, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, πλήθος μικρών συσκευασιών για τη συσκευασία δόσεων ναρκωτικών ουσιών, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι μάρκας Glock διαμετρήματος 9 χιλιοστών με τη γεμιστήρα του, ένα αεροβόλο πιστόλι, 15 φυσίγγια διαμετρήματος 9 χιλιοστών, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, 2 μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο το χρηματικό ποσό των 6.865 ευρώ.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ανήλικος για ληστεία – Με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από13χρονο κινητό τηλέφωνο

Newsroom

Συλλήψεις στην Αιτωλοακαρνανία για ενδοοικογενειακή βία – Επτά συλλήψεις και συνολικά δεκατρείς νέες δικογραφίες στη Δυτική Ελλάδα

Newsroom

Αιτωλοακαρνανία: Το αστυνομικό δελτίο της ημέρας (17/05/2024)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com