13.5 C
Θέρμον
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 10:04
Αθλητικά

Μίλτος Τεντόγλου: Παγκόσμιος πρωταθλητής με άλμα 8.22

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με άλμα στα 8.22μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου το έκανε ξανά, καθώς στέφθηκε για δεύτερη σερί φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη, φτάνοντας τα 10 μετάλλια, με τον Έλληνα άλτη να αποτελεί τον «βασιλιά» των αλμάτων!

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο του και πριν κλείσει τα 26 του χρόνια φόρεσε ξανά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου, με το άλμα του να φτάνει στα 8.22 μέτρα.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ματία Φουρλάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα σε σύγκριση με τον 19χρονο Ιταλό (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου, που πήγε στη Γλασκόβη με τη 2η καλύτερη επίδοση του κόσμου (8.26), έστειλε μήνυμα από νωρίς στον τελικό, πηδώντας στα 8.22 μέτρα στο πρώτο του άλμα και κάνοντας βήμα για το βάθρο.

Στο δεύτερο πήδηξε στα 7,94, ενώ η τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρη. Στο τέταρτο άλμα ο Ιταλός Φουρλάνι έκανε 8.10μ και πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση, όμως ο Τεντόγλου απάντησε άμεσα με 8.15μ. και πάτησε ξανά κορυφή.

Οι δύο αθλητές είχαν πηδήξει 8.22μ στην πρώτη τους προσπάθεια κι η πρώτη θέση κρίθηκε στο δεύτερο καλύτερο άλμα. Στην 5η προσπάθεια πήδηξε στα 8.11μ. Το άλμα του 19χρονου Ιταλού στην έκτη προσπάθεια ήταν άκυρο, με τον Τεντόγλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Η έκτη προσπάθειά του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στα 8.19μ.

 

Πηγή: megatv.com

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωαννίδης: Άγριος καβγάς με οπαδό του Παναθηναϊκού που τον έβριζε μετά την ήττα από τον Άρη

Newsroom

Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία στην Ευρώπη – Τζολάκης, Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί αποθεώθηκαν στην άφιξη της αποστολής

Newsroom

tickets.gov.gr: Βήμα βήμα η διαδικασία για την είσοδο στα γήπεδα από 9 Απριλίου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com